Son Bir Hafta İçinde Kudüs İntifadası Eylemlerinde Artış Oldu

  • 16 Nisan 2016
  • 648 kez görüntülendi.
Son Bir Hafta İçinde Kudüs İntifadası Eylemlerinde Artış Oldu

Siyonist işgal rejimi tarafından bugün (16 Nisan Cumartesi) yayınlanan bir raporda yer alan verilere göre Filistinli eylemcilerin Kudüs intifadası çerçevesinde gerçekleştirdiği eylemlerde son bir hafta içinde artış oldu. Eylemlerde üç İsraillinin de yaralandığı dile getirildi.

İşgal rejiminin başvurduğu tüm şiddet uygulamalarına ve gerçekleştirdiği tutuklamalara rağmen Filistinlilerin Kudüs intifadası çerçevesinde gerçekleştirdiği eylemlerin sayısında artış gözlemlendi. Bu da işgalci siyonistlerde can güvenliği endişesinin daha da artmasına neden oluyor.

Yahudinin Sesi adlı haber sitesi tarafından bugün yayınlanan bir rapora göre geçtiğimiz hafta içinde işgal güçlerine yönelik olarak 90 ayrı eylem gerçekleştirildi. Bunlardan birinin ateşli silahla gerçekleştirildiği ifade edildi. Üç tanesi bıçaklı saldırı girişimi oldu. Diğerleri ise çoğunlukla askeri araçlara yönelik olarak el yapımı patlayıcılarla saldırı ve taşlı saldırı olarak gerçekleşti.

Rapora göre geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen saldırılarda bir gün içinde üç işgalci yaralandı. Bunlardan ikisinin Remle ve Eriha şehirleri yakınlarında araçları taşlı saldırıya maruz kalan iki yahudi yerleşimci olduğu, üçüncünün ise El-Halil’nin kazası El-Arub’da meydana gelen çatışmalarda saldırıya uğrayan bir işgalci asker olduğu ifade edildi.

Raporda geçtiğimiz hafta içinde Gazze sınırı yakınında işgalci askerlere yönelik bir silahlı saldırı da gerçekleştirildiği ancak bu olayda herhangi bir yaralanma olmadığı belirtildi.

Raporda son bir hafta içinde işgalci askerlere yönelik eylem sayısında artış olduğu, bir önceki hafta İsrail hedeflerine dönük olarak gerçekleştirilen eylem sayısının 80 olduğu kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.