Son Terörist Grupta Kunaytra’dan Çıktı

  • 22 Temmuz 2018
  • 1.552 kez görüntülendi.
Son Terörist Grupta Kunaytra’dan Çıktı

Suriye’nin güneybatısında yer alan ve işgal altındaki Golan Tepeler’ine hakim bir noktada bulunan Kunaytra vilayetindeki 3. ve son grup terörist konvoyu, İdlib’e doğru hareket etti.

Fars haber ajansının bildirdiğine göre,Suriye ordusu Kunaytra vilayetinin yüzde 80’den fazlasında kontrol sağlamış bulunuyor.

Bu habere göre Kunaytra vilayetinin kırsalının farklı bölgelerinde silah bırakmayı reddeden teröristler, havzalarında bulunan tüm orta ve ağır silahları teslim etmeleri ardından aileleriyle birlikte otobüslerle Suriye’nin kuzeyine aktarma icraatları bugün de devam etti.

SANA’nın Kunaytra’daki savaş muhabiri; Kahtaniye Bölgesindeki teröristler ve ailelerini Suriye’nin kuzeyine aktaracak otobüslerin Um Batine Geçidinden geçtiklerini aktardı.

Bu arada son iki gün içinde binlerce teröristi aileleriyle birlikte taşıyan 103 otobüs Suriye’nin kuzeyine gönderilmişti.

Sağlanan uzlaşma gereğince Kunaytra kırsalının tamamı terör ve kalıntılarından temizlenirken, Suriye ordusu 2011 yılı öncesindeki tüm mevkilerine geri dönecek. Bölgede silah bırakmayı kabul edenler ise kanuni durumları yeniden düzenlenip normal yaşamlarına dönecekler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.