Sudi Rejim Bu Kez Kabirlere Saldırdı

  • 22 Nisan 2020
  • 671 kez görüntülendi.
Sudi Rejim Bu Kez Kabirlere Saldırdı
El-Avamiye sakinlerinin korona virüsü salgını nedeniyle ev karantinasında olmasını kullanan bu Suudi yetkililer, el-Avamiye barışçıl hareketinin şehitlerinin mezarına giderek, bir kez daha bu bölgenin sakinlerine karşı kör ve bitmeyen kinlerini gösterdiler ve kuvvetlerine bu kabirleri tahrip etmelerini emrettiler.
El-Katif’teki bazı yerel kaynaklar, el-Ahd haber sitesine verdikleri röportajda şunları söyledi: ‘El-Avamiye Hayriye Cemiyeti, 25 Mart 2020 Çarşamba günü, korona salgını nedeniyle şehrin türbesinin kapatıldığını duyurdu, ancak yetkililer 8 Mart’tan bu yana, sokağa çıkma yasağı nedeniyle halkın sokaklarda bulunmamasından yararlanarak, gece yarısı teçhizat ve suç ortaklarının yardımıyla şehitlerin mezarlarını tahrip planını uygulamaya karar verdiler.
Elde edilen bilgilere göre, bu kabirde el-Katif Halk Hareketi şehitlerine ait 22 mezar bulunuyor ve öldürülen veya infaz edilen 49 şehidin cesedi hala yetkililerin elinde ve henüz teslim edilmedi.
Bahsedilen kaynaklar, Riyad yetkililerinin el-Avamiye şehitlerinin kabirlerine yönelik bu yeni suçlarının, onların, yaklaşık bir ay önce İran’daki kutsal mekanları ziyaretten dönen Katif halkına olan tutumlarıyla bağlantılı olduğunu ve Riyad’ın onları Suudi Arabistan’daki koronavirüs salgınının sorumlu olmakla suçladığını belirtti.
Riyad yetkilileri her zaman bu ülkenin doğusunda yaşayanlara baskı ve zulüm uyguladı, iftira attı, gözaltına aldı, işkence ve idam etti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.