Suriye, ABD Koalisyonunun devam eden cinayetlerini kınadı

  • 20 Ocak 2019
  • 1.436 kez görüntülendi.
Suriye, ABD Koalisyonunun devam eden cinayetlerini kınadı

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi başkanına gönderdiği resmi mektupta; ABD liderliğindeki Koalisyon güçlerine ait uçakların Deyrezzor kırsalında yer alan Yukarı Bağuz Köyünü bombaladıklarını, bunun sonucunda aralarında çocuk ve kadınların bulundukları 20 vatandaşın şehit düştüklerini belirtti.

BM ve BMGK’nin arşivlerinde resmi bir belge niteliği taşıyıp Suriye’nin kullanma hakkını saklı tutan resmi mektubunda bakanlık; ABD komutasında uluslararası kanun ve kararlara aykırı hareket eden uluslararası koalisyon güçlerinin yaptıkları katliamların sürekli ve sistematik hale geldiklerine dikkat çekti.

Bakanlık BM ve BMGK’nin yanı sıra uluslararası toplumun sessiz kalmaları neticesinde devam eden bu gibi saldırıların Suriye egemenliğini ve toprak bütünlüğünü ihlal ettiğine dikkat çekerken; ABD ve koalisyonunun bu saldırılarından amacının bariz olduğunu söyledi.

Bakanlık mektupta ayrıca “Uluslararası Koalisyon” güçlerinin yaptıkları son katliamı en şiddetli ifadeler ile kınarken, Fırat Nehrinin Doğu yakasındaki bölgelerde altyapı, devlet kurumları ve enerji istasyonlarının tahrip edildiklerine vurgu yaptı. Aynı zamanda Suriyeli masum sivil vatandaşların vahşice katledildiklerine dikkat çeken bakanlık; koalisyonun saldırılarında itirafları katlettiğini bizzat kendisi itiraf ettiğine işaret etti.

Bakanlık son olarak; BM ve Güvenlik Konseyinin bu tür saldırılara karşı etkin önlemler almamasının güvenilirliklerini zedeleyeceğini vurgu yaparken; uluslararası barış ve güvenliği sağlamada temel rolünü etkin, tarafsız ve ciddi bir şekilde üstlenmesini talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.