Suriye: Anayasa komisyonu ecnebi müdahalelerinden uzak olmalı

  • 25 Eylül 2019
  • 840 kez görüntülendi.
Suriye: Anayasa komisyonu ecnebi müdahalelerinden uzak olmalı

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, anayasa komisyonu 30 Ekim’de faaliyete geçeceğini, komisyon üyelerinin tümü Suriye’nin bağımsız bir hükümet ve hakimiyet olduğunu ilan etmeleri gerektiğini belirtti.

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim Salı günü El Suriye TV kanalına verdiği mülakatta, anayasa komisyonu, Ocak 2018’de Rusya’nın Sochi kentinde düzenlenen Suriye milli diyalog kongresinin ürünü olduğunu belirtti.

Muallim, anayasa komisyonunun şekillenmesi için yürütülen müzakereler 18 ay sürdüğünü, zira BM özel temsilcisine komisyonun kuruluş sürecini sabote etmek üzere bir takım baskılar uygulandığını ifade etti.

Suriye yönetimi anayasa komisyonunun faaliyetlerine her türlü ecnebi müdahalesine karşı olduğunu belirten Muallim, bu süreçte ecnebilerin dayatmalarını veya herhangi bir takvim belirlemelerini kabul etmeyeceklerini, Suriye topraklarını teröristlerin ve ecnebilerin işgalinden kurtarmak milli görev olduğunu vurguladı.

Hazır anayasa gibi sözlerin asla kabul edilemez durumlar olduğunu kaydeden Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, anayasa komisyonu hazırlayacağı anayasanın tüm maddelerini irdelemek ve oylamaya sunmaktan sorumlu olduğunu belirtti.

Muallim ayrıca Suriye anayasası hazırlanırken teröristler ve ecnebi güçlerle mücadele devam edeceğini belirterek, Suriye yönetiminin her zaman vurguladığı üzere terörle mücadele Suriye devletinin en kesin hakkı olduğunu kaydetti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.