Suriye Berze Konutlarında Teröristlerden Bombalı Eylem

  • 09 Şubat 2016
  • 710 kez görüntülendi.
Suriye Berze Konutlarında Teröristlerden Bombalı Eylem

Kimi devletlerin askeri, siyasi ve mali destekte bulundukları teröristler bugün Şam’ın Berze Semtinde bombalı bir araçla teröre eylemi gerçekleştirdi.

Olay yerini ziyaret ederek saha incelemelerinde bulunan İçişleri Bakanı Muhammed el Şear basına yaptığı açıklamalarda; intihar eylemcisi bir teröristin kullandığı bombalı araçla Subaylar Kulübünde bulunan kadın ve çocukların yanı sıra bölgeden geçenleri hedef almaya çalıştığı sırada Kulüp korumalarının araca karşı koyduğunu belirtti. Bakan Şear bunun üzerine intihar eylemcisi teröristin kullandığı bombalı aracı havaya uçurduğunu ifade ederken, bunun sonucunda 3 kişinin şehit, 14 kişinin de yaralı düştüklerini belirtti.

Teröristler ve efendilerinin Suriye ve halkını bu gibi korkak saldırılarla vatanı savunma azminden caydıramayacaklarını belirten İçişleri Bakanı Şear; terörün yakın bir süre içinde Suriye sınırlarının dışına defedileceğini ifade etti.

SANA muhabiri ise Polis Subayları Kulübü ve sebze pazarı yakınlarında meydana gelen bombalı terör eylemi neticesinde özel ve kamu mülklerde maddi hasarların oluştuğunu aktardı.

Tedavi için kaldırıldıkları İbni Nefis Devlet Hastanesinde yaralıları ziyaret eden Sağlık Bakanı Nizar Yazıcı yaralıların durumunu incelerken, gereken tüm tıbbi icraatların alınması için gerekli talimatlarda bulundu.

Bu arada IŞİD Örgütü medya araçlarında bombalı eylemi kendisinin düzenlediğini ilan etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.