Suriye Cumhurbaşkanlığı Muhafızları Ve Hizbullah Kuvvetlerinin Deyrizor’a Girişi

  • 18 Ocak 2017
  • 1.008 kez görüntülendi.
Suriye Cumhurbaşkanlığı Muhafızları Ve Hizbullah Kuvvetlerinin Deyrizor’a Girişi

Suriye kaynakları, Cumhurbaşkanlığı Muhafızlarının tekfirci IŞİD teröristleriyle mücadele için Deyrizor’a girdiğini ve eş zamanlı olarak teröristlerin mevzilerine saldırılarını arttırdığını açıkladı.

Askeri bir kaynak Tesnim Habere, IŞİD teröristlerine kapsamlı bir şekilde saldırı düzenleyen Deyrizor’daki Suriye kuvvetlerine yardım gönderildiğini söyledi.

Bu kaynak, Suriye Cumhurbaşkanlığı muhafızlarının ve aynı zamanda Hizbullah askerlerinin bu sabah şehirde konuşlanmış olan kuvvetlere yardım için Deyrizor’a gönderildiğini açıkladı.

Bu kuvvetlerin Deyrizor’a giriş amacı IŞİD teröristlerinin işgali altında bulunan bölgeleri yeniden almaktır ve Deyrizor şehrinin çeşitli bölgeleri dört gündür IŞİD teröristlerinin şiddetli saldırılarına şahit olmaktadır.

Öte yandan Suriye Ordusu, Deyrizor’daki destek kuvvetlerinin iş birliği ile Serde-2 ekseninde ve özellikle El-Amel bölgesinde teröristlerin saldırılarını geri püskürtmeye devam etmektedir. Suriyeli kaynaklar IŞİD teröristlerini sızdıkları bölgelerden çıkartmak için Deyrizor Havaalanı etrafında şiddetli çatışmalar yaşandığını belirttiler.

Teröristleri destekleyen medya, Deyrizor’daki çok sayıda yaralı IŞİD teröristinin Rakka’daki hastanelere gittiğini açıkladı.

Suriye Ordu kuvvetleri El-Cure, El-Muvazzefeyn, El-Kasur, El-Filat ve El-Ummal olmak üzere beş bölgede ve şehre askeri ve sivil yardım yapılan tek kanal olan askeri havaalanında kontrolü sağladılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.