Suriye Devlet Bakanı: Filistin davasını savunmaktan caymamız kesinlikle söz konusu değil

  • 02 Eylül 2015
  • 723 kez görüntülendi.
Suriye Devlet Bakanı: Filistin davasını savunmaktan caymamız kesinlikle söz konusu değil

Suriye Ulusal Uzlaşma İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Ali Haydar, Ahmet Mecdalani başkanlığındaki Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) heyeti ile başkent Şam’ın güneyindeki kenar mahallelerden Filistinli mültecilerin yoğun olarak yaşadıkları Yermük Bölgesinde ulusal uzlaşma çabalarının başlatılması ve bu çabaların başarılı olması yollarını masaya yatırdı.

Bölgede terörün yayılmasının Siyonist İsrail’in yerleşimci planlarına hizmet ettiğini belirten Haydar; Filistinli mültecilerin Filistin’deki diyarlarına dönüş haklarını yok etmekle birlikte Filistin davasının ana destekçisi Suriye’nin misyon ve konumunu sabote etmenin planlandığını söyledi. Haydar Filistinlilerin tehcir edilmeleri ve bölgeden boşaltılmalarının tam anlamıyla siyasi ve ulusal bir mesele olduğunu, Suriye’nin devlet ve halk olarak Filistinlilerin haklarını savunmaktan caymasının kesinlikle söz konusu olmadığını vurguladı.

Yermük Bölgesinde uzlaşmanın sağlanması hedefiyle Suriye hükümetinin tüm kolaylıkları özveriyle sunduğuna dikkat çeken Haydar; fakat dış taraflara bağlı teröristlerin her daim bu çabaları baltaladıklarını ifade etti.

Mecdalani görüşmede; Filistinlileri bölge dışına tehcir etmenin, Filistin davasında oldukça tehlikeli bir dönemeç temsil ettiğine dikkat çekti.

Bölge ve uluslar arası düzeydeki son gelişmelerin Suriye’deki krizin Suriye’nin güvenlik ve istikrarını koruma yönünde siyasi yollarla çözümüne yöneldiğine işaret eden Mecdalani; FKÖ’nün de bu çözümü desteklediğini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.