Suriye Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan Katliamlarını Örtbas Etmeye Çalışıyor

  • 28 Aralık 2017
  • 1.170 kez görüntülendi.
Suriye Dışişleri Bakanlığı: Erdoğan Katliamlarını Örtbas Etmeye Çalışıyor

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığında yetkili bir kaynak; Türkiye rejimi başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın Suriye ve halkına karşı işlediği katliam ve vahşetleri örtbas etmek amacıyla Türkiye halkı ve kamuoyunu kandırmaya ve asılsız iddialarda bulunmaya devam ettiğini belirtti.

Yetkili kaynak SANA’ya açıklamalarında; Erdoğan ve rejiminin Suriye’de IŞİD ve Nusra Cephesi dahil muhtelif isimler altında faaliyet gösteren radikal terör örgütlere sınırsız ve muhtelif tür destek sağladığına ve sağlamaya da devam ettiğine dikkat çekti.

Erdoğan’ın Türkiye’yi büyük bir cezaevine dönüştürdüğüne ve basının yanı sıra kamu özgürlüğünü despotça engellediğine dikkat çeken yetkili kaynak; bu rejimin kendisinin yıkıcı ve öldürücü görüşünden farklı görüşe sahip herkesi yok etmeye çalıştığına dikkat çekti.

Yetkili kaynak Erdoğan rejiminin sadece Suriye açısından değil, Türkiye ve halkı açısından da faciamsı sonuçlara yol açabilecek bir politika işlediğine dikkat çekti. Erdoğan ve rejiminin sahte iddiaları ve faciaya yol açabilecek politikalarının deşifre edildiğine dikkat çeken yetkili kaynak; dolayısıyla vaazda bulunma hakkı ya da güvenirliğinin olmadığını ifade etti. Yetkili kaynak bu yalan dolanları ve vaazlarının artık hiç kimse tarafından inandırıcı olmadığı gibi ona karşı bir kınama niteliği sayıldığına, bunak politikaları neticesinde düştüğü panik ve gerginliği de yansıttığının altını çizdi.

Yetkili kaynak Erdoğan’ın içine işleyen paranoya ve geçmişten kalma evhamlarının yıpranmış imparatorluğun geri dönüşsüz olarak yok olduğunu unutmasına yol açtıklarına dikkat çekti.

Erdoğan’ın başka ülkeleri kendisine tabi vilayetler olarak görme politikasına son vermesi gerektiğini belirten yetkili kaynak; hür halkların ulusal seçenekleri ve kararlarına sahip olduklarını ve kendisinin buna saygı göstermesi gerektiğini irdelemesi gerektiğinin altını çizdi. Yetkili kaynak hür halkların, Erdoğan’ın hiçbir şekilde kendi geleceklerini belirlemesine izin vermeyeceklerinin altını çizdi.

Erdoğan ve rejiminin yıllar boyunca Suriye’de radikal terör örgütleri desteklemesiyle Suriye’de masum kanların akıtılmasının temel sorumlusu olduğunun altını çizen yetkili kaynak; Suriye’ye bulunduğu saldırılar ve güçlerini Suriye topraklarına sokmasının radikal teröre desteğin bir portresi olduğunu vurguladı.

Yetkili kaynak Erdoğan’ın başkalarına karşı izlediği bu yıkıcı ve kanlı politikalarının er ya da geç kendisine döneceğini ve daha büyük acılar yaşayacağını idrak etmesi gerektiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.