Suriye: Filistin Meselesi Unutturulmak Ä°stenmektedir

  • 11 Temmuz 2018
  • 1.754 kez görüntülendi.
Suriye: Filistin Meselesi Unutturulmak Ä°stenmektedir

Suriye DışiÅŸleri Bakan yardımcı Suriye’yi ziyaret eden Filistinli heyet ile yaptığı görüşmede; Filistin konusunun, Arap dünyasının en önemli konusu olduÄŸunu belirtti.

Suriye DışiÅŸleri Bakan yardımcısı Faysal Mikdad Suriye’yi ziyaret eden Filistin KurtuluÅŸ Örgütü Yürütme Kurulundan Ä°zam el-Ahmet liderliÄŸindeki heyet ile yaptığı görüşmede; Suriye hala Filistin konusunu Arap Dünyasının en önemli konusu olarak görmektedir ve bu tutum, Suriye’nin son yıllarda karşı karşıya kaldığı tüm çıkmazlara raÄŸmen deÄŸiÅŸmemiÅŸtir.
Suriye, Filistin halkının haklarına özellikle de hükumet kurma ve topraklarına geri dönme haklarını savunmakta ve Yüzyıl Anlaşması başta olmak üzere Filistin konusunun unutulmasını amaçlayan her türlü plana karşı çıkmaktadır. Bu planların başarısızlığa uğramasının tek garantisi Filistin halkının haklarını alma konusundaki kararlılığı ve bu konuda geri adım atmamasıdır, ifadelerini kullandı.
Faysal Mikdad daha sonra, Suriye’nin geleceÄŸini tayin eden bu çıkmazlara karşı Filistin halkını desteklediÄŸini belirtti.
Görüşmede İzam el-Ahmet ise, Filistin halkının selamını Suriye hükumeti ve halkına ileterek, Suriye ordusunu kazandığı başarılardan dolayı tebrik etti.
El-Ahmet ayrıca; Suriye’nin Filistin halkı için güçlü ve baÅŸarılı bir destekçi olduÄŸunu ve Filistin konusunun unutulmasını amaçlayan bu planlar karşısında haklarını korumaya devam edeceÄŸini belirtti.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.