Suriye Haber Ajansı: Türkiye ordusu Haseke’ye saldırdı

  • 03 Ağustos 2020
  • 7.850 kez görüntülendi.
Suriye Haber Ajansı: Türkiye ordusu Haseke’ye saldırdı

Suriye medyası, Türkiye ordusu ve işbirlikçilerinin, Suriye’nin kuzeydoğusunda yer alana Haseke kırsalının kuzeybatısındaki Ebu Raseyn nahiyesinde bazı güvenli köylere füze saldırısı düzenlediğini bildirdi.

SANA haber ajansına göre, Türkiye ordusu ve işbirlikçilerinin bölgedeki üç köye düzenlediği saldırılarda önemli maddi hasar meydana geldi.

Haseke kırsalının kuzeybatısında yer alan Ebu Raseyn beldesinin batısındaki Tel Harmel, Nveyhat ve Hadravi de dahil olmak üzere bir çok güvenli köyün hedef alındığı bildirildi.

Türkiye ordusu ve işbirlikçilerinin daha önce de, Suriye topraklarında düzenledikleri saldırılarda çok sayıda sivil ölmüş ve yaralanmış, birçokları da evini barkını terketmek zorunda kalmıştı.

Yerel kaynaklar, gerçekleştirilen saldırılar sonrası, teröristlerin ara sıra topçu ve ağır makineli tüfeklerle köylere saldırıp ahalinin mülkleri ve evlerinde büyük maddi hasarlara neden olduğuna işaret etti.

Bu arada alınan bir başka habere göre, IŞİD teröristlerinin Deyrulzur  eyaletinin batısında Suriye ordusunun bir merkezine düzenlediği saldırıda, 4 kişinin öldüğü ve bazılarının da yaralandığı anlaşılıyor./

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.