Suriye Meclis Başkanı: İran’ın nükleer başarısı, bölge ve direniş ekseni için yeni bir dönemi müjdeliyor

  • 26 Ağustos 2015
  • 789 kez görüntülendi.
Suriye Meclis Başkanı: İran’ın nükleer başarısı, bölge ve direniş ekseni için yeni bir dönemi müjdeliyor

Suriye Halk Meclisi Başkanı Muhammed Cihad el Leham, P5+1 grubu ile nükleer anlaşmanın tarihî bir başarı olduğuna işaret ederek, bu başarının İran, bölge ve direniş ekseni için yeni bir dönemi müjdelediğini belirtti.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani’ye kutlama mesajı gönderen el Leham, P5+1 ülkeleriyle nükleer anlaşmasından memnuniyet duyduğuna işaret ederek, bunun İran’ın barışçıl nükleer enerjiye ulaşma hakkı konusunda diplomasi ve stratejik başarısı anlamına geldiğini belirtti.

El Leham mesajında şu satırlara yer verdi: “Suriye Halk Meclisi ve kendi adıma İran liderliğine, devleti ve milletine P5+1 ülkeleriyle tarihî nükleer anlaşması nedeniyle kutluyorum. Söz konusu anlaşma aslında İran’ın barışçıl nükleer enerji hakkına ulaşması konusunda diplomasi ve stratejik başarıdır. Aslında bu tarihî anlaşma, Batının baskısı, Batılı sömürgeci devletlerin ve bölgede Siyonizm çerçevesinde yandaşlarının düşmanca girişimleri dönemini sonlandırıyor ve yeni bir döneme başlıyor. Bu da, ülkeler arasında karşılıklı saygıya dayalı müzakereleri gösteriyor. Hiç şüphesiz İran’ın gerçekleştirdiği, düşmanların komplolarına ağır bir darbeydi.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.