Suriye müftüsü: İslam ülkelerinin parçalanması ABD’nin en büyük hedefidir

  • 05 Mart 2017
  • 1.780 kez görüntülendi.
Suriye müftüsü: İslam ülkelerinin parçalanması ABD’nin en büyük hedefidir

Suriye başmüftüsü Ahmed Bedreddin Hassun, batının ölümcül silahlarının Suriye’nin bölünmesi için teröristlere gönderildiğini söyledi.

Suriye başmüftüsü Mehr haber ajansına verdiği demeçte, Amerika’nın bölgede şom hedeflerine temasla, Amerika ve müttefikleri tarafından radikallerin, aşırılık yanlılarının güçlendirildiğini ve onların böylece müslümanların, yahudiler ve hristiyanların arasındaki ilişkileri bozmak istediklerini ve bu şekilde Tunus, Mısır ve Libya’nın kurtuluşundan sonraki olayların yaşanmasını hedeflediklerini söyledi.

Suriye başmüftüsü, aşırılık yanlısı sözde İslami görünümlü teröristlerin takviye edilerek onların batılıların programları doğrultusunda hem müslümanların hem de diğer dinlere mensup insanların ibadet ve diğer mekanlarına saldırtmak suretiyle, İslam dininin çehresini bölgede ve de dünyada kötü ve şiddet yanlısı göstermek istediklerini söyledi.

Suriye başmüftüsü, bugün tekfirci teröristlerin Türkiye’de eğitim almakla meşgul olduklarını belirterek, bu sürecin Amerika tarafından desteklendiğini ve hatta Çin ve Rusya’da da tekfirci terörizmin oluşturulması gibir bir projenin olduğunu söyledi.

Hassun, bölge düşmanlarının İslam ülkelerinin parçalanması gibi bir hedeflerinin olduğunu belirterek, bugün İslam dünyasının birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu ve ancak bu şekilde düşmanlara karşı galip gelebileceklerini söyledi..

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.