Suriye ordusu Halep operasyonlarında üçüncü aşamaya geçti

  • 08 Aralık 2015
  • 769 kez görüntülendi.
Suriye ordusu Halep operasyonlarında üçüncü aşamaya geçti

Suriye ordusunun Halep kırsalındaki operasyonlarında üçüncü aşamaya geçtiği bildirildi.

El Meyadin televizyonu, Suriye ordusunun geniş çaplı bir operasyon başlatarak Halep’in kuzey kırsalında geniş bir alanı kontrol altına aldığını bildirdi.

Haberde Suriye ordusunun operasyonlarında stratejik öneme sahip el-Hamra, Halsa, Zitan ve el-Kalaciye köylerinin kontrol altına alındığı bildirildi.

Suriye ordusunun bu operasyonla Han Tuman çevresine ulaştığını belirten el-Meyadin saha Muhabiri Rıza el-Başa, haberinde şunları söyledi: “Suriye ordusu burayı da kontrol altına aldığında Halep’e ve Halep-Şam karayoluna ulaşmış olacak. Suriye ordusu bundan sonra da Halep’in batı tarafında ilerlemeye başlayacak. Han Tuman, bu bölgedeki silahlı terörist grupların merkezi durumunda. Burada silah depoları ve ana karargahları bulunuyor.

Nusra ile Ahrar Şam arasında ihtilafların başlaması ve Nusra militanlarının Zerbe bölgesinden çekilmesi, Suriye ordusunun bu bölgedeki ilerleyişine yardım etti. Hava kuvvetlerinin silahlı terörist grupların mevzilerinin belirlenmesinde ve bombalanmasında da önemli bir rolü oldu.

Suriye ordusu kurtarılan bu 4 köydeki temizlik operasyonlarını sürdürüyor. Suriye savaş uçakları bu bölgedeki silahlı terörist gruplara ait mevzileri 15 dakika boyunca bombaladı.

Bu bölgedeki silahlı terörist gruplar Kornet ve TOW füzeleri gibi gelişmiş silahlar kullanıyor. Ama buna rağmen Suriye ordusunun ilerleyişini durduramadılar.

Suriye ordusu bu bölgede yaklaşık 15 kilometre ilerledi. Suriye ordusu bu bölgede toplamda ise 1200 kilometrekarelik bir alanı kurtardı.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.