Suriye Ordusu Han Tuman’a Doğru İlerlemeye Devam Ediyor

  • 18 Ekim 2016
  • 1.050 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Han Tuman’a Doğru İlerlemeye Devam Ediyor

Ordu birlikleri direniş kuvvetlerinin de desteğiyle Han Tuman’a doğru ilerleyişinde; Halep’in güney dolaylarında bulunan El-Beraği Fabrikasını, hava savunma taburunu, Syriatel tepesini IŞİD terör örgütünden temizlemeyi başardı.

Şuan Halep’in Güneyinde bulunan mahallelerde 1070 noktada IŞİD terör örgütü ile ordu arasında çatışmalar devam etmektedir ve ordu birlikleri ile direniş kuvvetlerinin şehir içinde büyük ilerleme kaydettikleri haberleri verilmektedir. Öyle ki, Angmasion (intihar eylemcileri örgütü) olarak bilinen terör örgütünün liderlerinden biri olan Abdulkadir El-Cunubi çatışmalarda Suriye ordusu tarafından açılan ateş sonucu öldürüldü.

Yine Hammah’tan gelen haberlere göre; Suriye ordu birlikleri teröristlerin saldırısını engelleyerek Mardis ilçesinde güvenlik çemberi oluşturdular. Teröristler bu saldırıyla Hammah’ın Kuzeyinde bulunan bu ilçeyi tekrar ele geçirmeyi hedefliyorlardı.

Yine saha kaynaklarından biri tarafından konuyla ilgili şu vurgu yapıldı: Terör örgütüne bağlı medya kuruluşlarının Mardis’in tekrar işgal edildiği iddiaları tamamen asılsızdır.

Suriye ordusu geçtiğimiz gün öğle saatlerinde stratejik öneme sahip Hammah’ın Kuzeyinde bulunan Mardis ilçesini, teröristlerle girdiği yoğun çatışma sonunda kurtarmayı başardı. Bu ilçenin kurtarılma operasyonunda teröristler tarafından bomba yüklenmiş bir araç imha edildi ve yaklaşık 34 terörist öldürülürken onlarca terörist de yaralandı.

Mardis ilçesinin kurtarılmasının ardından, Savran ve Tayyibel-İmam askeri açıdan düşmüş oldu ve bu iki ilçeden teröristlere yardım giden yollar Suriye ordusu tarafından hedef alınmış durumdadır. Suriye ordusu birlikleri geçtiğimiz bir hafta boyunca 22 köy ve Hammah’ın Kuzeyinde bulunan tepeyi tekfircilerin elinden kurtardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.