Suriye ordusu, Humus’un çevresinde başarılara imza attı

  • 01 Şubat 2017
  • 1.119 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, Humus’un çevresinde başarılara imza attı

Suriye ordu ve halk güçleri, Humus’un doğusundaki Teyfur havaalanının etrafında geniş bir alanda kontrol sağladı.

SANA’nın verdiği habere göre, Suriye ordu birlikleri, IŞİD başta olmak terörist gruplarla girdikleri çatışmaların ardından bazılarını etkisiz hale getirmeyi ve Teyfur askeri havaalanının güneyinde yer alan onlarca kilometrelik bir alanı teröristlerden temizlemeyi başardılar.

Bu arada bir askeri kaynak ordu birliklerinin Humus Kentinin yaklaşık 20 km kuzeyinde yer alan Resten ve Deyr Ful bölgelerinde Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine tabi teröristlerin karargah ve hareketlenmelerini top ateşine tuttuklarını belirtti. Kaynak operasyonlarda ağır silahların monte edildiği 3 aracın aralarında Suudi elebaşların bulunduğu birçok teröristle birlikte etkisiz hale getirildiklerini aktardı.

Dün akşam saatlerinde SANA’ya açıklama yapan askeri bir kaynak; hava güçlerinin Humus İlinin doğusu Beyyarat ekseni Dördüncü İstasyonun doğusunda IŞİD’li onlarca teröristle birlikte ağır silahla donatılmış 4×4 çeker 6 aracı yükleriyle birlikte imha ettiklerini belirtti.

IŞİD teröristleri ile Suriye güçleri arasında başkent Şam’ın doğusundaki es-Sin askeri havaalanının çevresinde çatışmalar sürüyor.

Ayrıca, Şam kırsalının batısı Berada Vadisinin terörden arındırılması amacıyla sağlanan uzlaşma kapsamında bugün silahlarıyla birlikte teslim olan onlarca kanun kaçağının kanuni durumları 2016/15 sayılı af kararı kapsamında yeniden düzenlenerek serbest bırakıldılar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.