Suriye ordusu İdlib’de iki siteyi daha kurtardı

  • 25 Kasım 2019
  • 966 kez görüntülendi.
Suriye ordusu İdlib’de iki siteyi daha kurtardı

Suriye ordusu İdlib’in güneydoğusunda başlattığı harekatın devamında Ummul Halahil ve Azzarzur sitelerini teröristlerin işgalinden kurtardı.

Suriye ordusunun Pazar günü El Nusra ve Ecnad’ul Gugaz terör örgütlerine karşı başlattığı operasyonun devamında, İdlib’in güneydoğusunda yer alan Ummul Halahil sitesini kurtardı. Suriye ordusu operasyon sırasında iki terör örgütüne destek yolunu kapatarak bu siteyi fethetti. Operasyonda 50 terörist etkisiz hale getirildiği veya yaralandığı, askeri teçhizat ve silahları imha edildiği belirtildi.

Ummul Halahil’in kurtuluşundan sonra Suriye ordusu İdlib’in güneydoğusunda ilerlemeye devam ederek Pazartesi günü sabah saatlerinde Azzarzur sitesini de kurtarmayı başardı.

Suriye ordusu bu eksende de El Nusra ve Ecnad’ul Gugaz terör örgütleri ile çatışarak onları bu siteden atmayı başardı.

Suriye ordusu Pazar günü de El Nusra teröristleri ile çatışmanın sonunda beş yıl işgalin ardından Meşirfe köyünü teröristlerin işgalinden kurtardı.

Suriye ordusu İdlib’in güneydoğusuna düzenlediği harekatın ikinci merhalesinde 16 Kasım’dan itibaren topçu birlikleri ve savaş uçaklarının operasyonları ile ilerlemeye başladı.

İdlib, Suriye’de teröristlerin işgalinde bulunan son eyalet sayılıyor. Suriye yönetimi bu eyaleti de kurtaracağını vurgulayarak bu bölgede çöreklenen teröristlere ve ecnebi işgalci güçlere İdlib’den çekilmeleri konusunda uyarıda bulunuyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.