Suriye Ordusu Ä°lerlemeye Devam Ediyor

  • 18 Åžubat 2017
  • 1.327 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Ä°lerlemeye Devam Ediyor

Suriye ordu güçleri müttefiklerinin desteği ile El-Beyarat bölgesinin güneyinde yer alan El-Kelabiye arazilerini IŞİD terör örgütlerinden temizlediler ve bunun sonucunda IŞİD terör örgütü ağır hasar almış oldu. Öte yandan ordu güçleri El-Nusra cephesinin El-Muştife köyünün etrafına düzenledikleri terör saldırısını etkisiz hale getirerek, bu teröristler ile çatışmaya girdi. Yoğun ve ağır çatışmanın sonucunda teröristlerden bir kaç kişi öldürüldü.

Halep’te ise ordu Halep’te ilerlemeye devam ediyor ve Hamima Kabira bölgesini IŞİD terör örgütünün işgalinden geri aldı.

Suriye’nin güneyinden de aldığımız haberlere göre, Ordunun hava güçleri Dera El-Beled Mahallesindeki IŞİD terör örgütünün mevziilerini hedef alıyor ve öte yandan El-Menşiye cephesinde ordu ve terör grupları arasında çatışmalar sürüyor.

Aynı zamanda Dera’nın doğusunda yer alan El-Neime kasabasındaki aktif teröristler, El-Kaşif mahallesini el yapımı füzeler ile hedef aldılar ve bu saldırının sonucunda çoğunun çocuk ve kadın olduğu bir çok sivil yaralandı.

Bu rapora göre; Dera’da Suriye ordusu ve terörist gruplar arasında çatışmalar 6’ıncı gün için devam ediyor.

Dera cephesi uzum zaman huzur içindeydi ancak Ürdün Astana oturumlarına katıldığından beri teröristler Ürdün sınırına doğru ordunun Dera’daki mevziilerini hedef almak için ilerliyorlar.

Ancak bilindiği üzere söz konusu terör grupları hedeflerine ulaşamadı ve sadece söz konusu bölgenin yüzde 20’sini işgal etti. Suriye ordusu da yakın bir zamanda teröristleri bu bölgeden tamamen temizlemeyi planlıyor çünkü çok büyük stratejik öneme sahiptir.

Yalandan ibaret olan teröristler ile mücadele koalisyonunun gerçekleştirdiği hava saldırılarında, ABD savaş uçakları El-Rakka’nın kuzeyine saldırdılar ve saldırının sonucunda 10 sivil öldürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.