Suriye Ordusu: IŞİD Terör Örgütünün Büyük Kalesini Fethetmeye Bir Adım Kaldı

  • 18 Mart 2017
  • 1.384 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu: IŞİD Terör Örgütünün Büyük Kalesini Fethetmeye Bir Adım Kaldı

Suriye ordusu Halep’in doğu tarafındaki operasyonlarına devam ediyor ve bölgedeki bir kaç köy ve kasabayı teröristlerin işgalinden arındırarak, Deyr Hafir şehrini geri alma yönünde büyük bir adım attı. Deyr Hafir IŞİD terör örgütünün Halep’in doğusundaki en önemli kalesi sayılır. Alınan bazı haberlere göre, Suriye ordusunun bu şehre giriş operasyonu yakın bir zamanda gerçekleşecektir.

Bu rapora göre, Suriye ordu güçleri bir kaç saat önce Deyr Hafir’in güneyinde yer alan Zübeydet Husaf köylerini IŞİD teröristleri ile yaşadığı ağır çatışmalar ardından teröristlerden arındırdı. Ordu güçleri geçen son saatler boyunca Kevires askeri hava limanının güneyinde yer alan Resm el-Abd, Tel Ahmer, el-Asimiye, Um Zelilet, Tel Eyyup ve El-Küreyn kasabalarını geri almıştı.

Meydanda bulunan bir haber kaynağının söylediğine göre, Suriye ordusu bu bölgeleri teröristlerden geri alarak, stratejik Deyr Hafir şehrini tüm eksenlerden kuşatarak bu şehri IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarma operasyonu için ön hazırlık yapmayı hedefliyor.

Bu haber kaynağının Şam’ın kuzey doğu cephesi hakkında söylediğine göre, Suriye ordusu teröristlerin el-Kabun mahallesinin güney ve batı bölümünde yer alan mevziilerini ve saklandıkları noktaları hedef aldı ve bu saldırılar sonucunda tekfirci teröristlerin Şam- Humus caddesine yakın bir çok hedefi imha edildi, bir çok terörist öldürüldü ve geriye kalan teröristler ise ağır çatışmalar esnasında el-Kabun mahallesinin dibine doğru kaçtılar.

Haber kaynağının söylediğine göre, Suriye ordu güçleri Teşreyn mahallesinin doğu tarafında 700 Metre derinliğine kadar ve el-Hafiz sokağının etrafına kadar ilerlediğini söyledi. Ordu güçleri bir çok teröristin öldürülmesine yol açan el-Nusra cephesi teröristleri ile yaşadığı ağır çatışmalar ardından tüneller şebekesini ve bir kaç bombayı keşfetti.

Suriye’nin merkezinde yer alan Humus’ta ise ordu güçleri el-Müstedeyre dağını ve etrafında bulunan tüm petrol meydanlarını doğu tarafında IŞİD terör örgütü ile yaşadıkları ağır çatışmalar ardından geri aldı ve söz konusu çatışmalarda onlarca IŞİD teröristi öldürüldü.

Suriye’nin Doğusunda ise ordu güçleri IŞİD terör örgütünün askeri hava limanına gerçekleştirdiği ağır saldırıyı püskürttü ve teröristlerin bir bombalı aracını hedef alınan mevziye ulaşmasından önce imha etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.