Suriye Ordusu, Kaybedilen Tüm Mevkileri IŞİD’den Geri Aldı

  • 18 Eylül 2016
  • 960 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu, Kaybedilen Tüm Mevkileri IŞİD’den Geri Aldı

Suriye Ordu birlikleri bugün, ABD savaş uçaklarının IŞİD’e destek niteliğinde Deyrezzor Havalimanı civarında bulunan Serda Dağında Suriye ordusunun mevkiini bombalamaları ardından IŞİD’in eline geçen tüm mevkileri hızlı ve nitelikli bir operasyonla geri aldı.

SANA muhabiri ordu birliklerinin, ABD’nin düşman saldırısı ardından mevkii ele geçiren IŞİD’li radikal teröristleri yoğun ateşe tuttuklarını aktardı. Başarılı operasyonda Amerikan Serda Dağı dahil olmak üzere Amerika’nın desteği ile IŞİD eline geçen istisnasız tüm noktaların geri alındığını belirten muhabir, öldürülen IŞİD’li teröristlerin sayısının oldukça yüksek olduğuna dikkat çekti.

Serda Dağı yıllardır IŞİD çemberi altında yaşam mücadelesi veren Deyrezzor ahalisine insani yardım aktarmada şah damar niteliğinde sayılan Deyrezzor Askeri Havalimanına bakan oldukça stratejik bir öneme sahip sayılmaktadır. IŞİD’e karşı savaştığını iddia eden ABD savaş uçakları bu dağın IŞİD’in eline geçmesi için bugün öğleden sonra saat 17 sularında Serda Dağında ordu birliklerinin bir mevkiini bombalamaları ardından dağ IŞİD’in eline birkaç saatliğine geçmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.