Suriye ordusu, ÖSO’nun kimyasal silah deposunu vurdu

  • 05 Nisan 2017
  • 1.368 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, ÖSO’nun kimyasal silah deposunu vurdu
Suriye ordusunun İdlib’de kimyasal silah kullandığını iddia ederken, Lübnanlı bir gazeteci ordunun Han Şeyhun’da kimyasal deposunu vurduğunu söyledi

FHA- Suriye’de “muhalifler” yine bir kimyasal silah iddiası ortaya attı. “Muhalefete” yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Suriye ordusunun İdlib’deki saldırısında 11’i çocuk 58 sivilin öldüğünü ileri sürdü.

Yine “muhalefete” yakın All4Syria haber sitesine konuşan bir “yerel savunma görevlisi”, uçakların 3 kez Han Şeyhun’u bombaladığını, bu bombardımanlarda “toksik gaz” kullanıldığını öne sürdü.

Kimyasal silah saldırısı olduğu söylenen görüntülerden bazılarında, El Kaide bağlantılı Beyaz Miğferler üyelerinin çıplak elle kimyasala maruz kaldığı iddia edilen cesetlere dokunduğu görülüyor.

Olay yerinden olduğu iddia edilen görüntülerde, Beyaz Miğferler üyelerinin kimyasal saldırıya maruz kaldığı iddia edilenlerin üzerine bir sıvı püskürttüğü görülüyor. Ancak iddia edildiği türde bir “toksik gaz” saldırısı olsaydı, kurtarma görevlilerinin de bundan etkilenmesi kaçınılmazdı.

Reuters’e konuşan bir Suriyeli yetkili ise, ordunun ne geçmişte kimyasal kullandığını, ne de gelecekte kullanacağını söyledi.

El Ahbar için yazan Lübnanlı gazeteci Hüseyin Murtaza ise, Suriye ordusunun Han Şeyhun’da cihatçılara ait bir kimyasal silah deposunu vurduğunu ileri sürdü.

Batı ve Körfez destekli Suriye Ulusal Koalisyonu ise Birleşmiş Milletler’i saldırıyı soruşturmaya davet etti.

Öte yandan Suriye ordusu ve müttefiklerinin, Hama’nın kuzey kırsalı ve İdlib sınırında büyük bir operasyona hazırlandığı biliniyor. Hama’ya binlerce militanla saldıran El Kaide ve müttefiklerinin saldırısı püskürtülürken, İdlib’in kaderini belirleyecek nihai savaşın da yaklaşmakta olduğu görülüyor.

Kimyasal saldırı yapıldığı iddia edilen Han Şeyhun, Suriye ordusunun cihatçılardan geri almak için hamle yapacağı stratejik mevkiler arasında yer alıyor.

Öte yandan haftaya Cenevre barış görüşmelerinin de sürecek olması dikkat çekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.