Suriye Ordusu Teröristlerin Halep’in Doğusundaki Tünellerini Kapattı

  • 11 Ağustos 2016
  • 746 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu Teröristlerin Halep’in Doğusundaki Tünellerini Kapattı

Suriye Ordusu ve müttefikleri Halep’in doğusunda teröristlerin tünellerini ateş altına almış ve bu bölümde kuşatma yeniden sağlanmıştır.

Suriye Ordusu ve müttefikleri teröristlerin Cumartesi günü Halep’in doğusuna doğru açtıkları tünelleri ateş altına aldılar. Ramuse eksenindeki silahlı gruplar, Suriye Ordusu tarafından hava ve top saldırısına tutuldu.

Edinilen bilgilere göre; Suriye Ordusu şimdiye kadar Ramuse bölgesinde kontrolü ele geçirmedi ama Halep’e giden yollar, çeşitli silahlarla ordunun gözetiminde ve ateşi altındadır. Bu yüzden diğer terörist gruplar, gece saatlerinde açtıkları tünelden yararlanamamaktadır ve doğu bölgelerinin kuşatması bu tünelin kapatılmasıyla yeniden sağlanmıştır.

Savaş meydanındaki kaynaklar şunları söyledi: ‘Suriye Ordusu ve müttefiklerinin yardımcı kuvvetlerinin bölgeye gelmesinin ardından, Suriye Ordu birlikleri ve müttefik kuvvetleri her türlü saldırıya hazırlıklıdır ve çok çetin savaşlara şahit olacağız.

Halep’in doğu bölgelerinde silahlı teröristlerin hâkimiyeti altında olan halk çok öfkelenmiş, bazı silahlı terörist liderlerini ikinci kuşatmadan önceki gece, bu bölgeden çıkarmıştır. Bu emir teröristlerin birbirlerine yaptıkları suçlamalar neticesinde gerçekleşmiştir. Teröristler birbirini korkaklıkla suçlamaktadır. Teröristler bu tünelin sadece bazı önemli kişilerin Halep’in doğu bölgelerinden çıkartılması için oluşturulduğunu söylemiştir.

Halep’in doğu bölgelerindeki yolların kapatılması, teröristlerin bu şehre hâkim olmak için belirledikleri birçok hedefin yenilgiye uğraması ve Ramuse bölgesindeki savaşta çok sayıda mensubunun yaralanması, Halep şehrinin batı kırsalında ve El-Artab, Kefr-i Naha, Ancare ve Urum bölgesindeki Ceyş El-Fetih, Mücahidin ve diğer terörist grupların açık şekilde endişelenmesine ve korkmasına neden oldu ve teröristlerin psikolojisi çöktü. Bu bölgedeki terörist gruplar ailelerini Türkiye sınırına gönderdiler.’

Bu bağlamda Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü olarak adlandırılan grup şunları söyledi: ‘Suriye’nin Halep’in güneybatısına hava saldırıları devam ediyor ve Halep’in doğusuna herhangi bir aracın girişine izin vermiyorlar. Halep’in doğu bölgelerindeki hayat şartları, Suriye Ordusunun kontrolünde bulunan Halep’in batı bölgelerinin aksine çok kötü durumdadır. Gıda ve yakıt maddesi yüklü onlarca kamyon Halep’in batı bölgelerine girdi. Bizim istediğimiz şey bir medya bildirisi değildir. Biz Halep’in doğu bölgelerindeki durumun da bu şekilde olmasını istiyoruz. Suriye Ordusunun ve müttefiklerinin yardımcı kuvvetlerinden oluşan yüzlerce kişi yeni ve büyük bir savaş için Halep’e girdi.’

Halep’in batısında Raşidun bölgesinde silahlı bir terörist gruba yapılan hava saldırısında, aralarında Ceyş El-Mücahidin komutanı Ebu Bekir ve Askeri Konsey Komutanı olan Ebu Ahmet Ala ‘nın da bulunduğu 22 terörist öldürüldü ve yaralandı.

Nusra Cephesi terör örgütüne bağlı bir grubun sorumlusu olan Ebu’l Müsenna El-Hamudi de Suriye Ordusu ile Halep’in güneyinde yaşanan çatışmalarda öldürüldü.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.