Suriye ordusu, teröristlerin son mevziine yöneldi

  • 26 Aralık 2017
  • 939 kez görüntülendi.
Suriye ordusu, teröristlerin son mevziine yöneldi

Suriye ordusu güçleri Suriye, İsrail ve Lübnan üçgeninde yer alan teröristlerin en son mevziilerine doğru hareket ettiler.

Reuters haber ajansının bildirdiğine göre Suriye ordusu ve Lübnan Hizbullah güçlerinin desteğini de arkasına alarak Golan bölgesinde teröristlerin mevzilendikleri en son bölgeye doğru operasyon alarak bölgede teröristlerin mevziilerini havadan ve topçu birliği ile hedef aldılar.

Öte yandan Suriye Ordu birliklerinin, Kaide Örgütünün Suriye kolu olan ve BMGK’nin uluslar arası terör örgütleri listesinde yer alan Nusra Cephesini Suriye topraklarının her yerinden yok etme azim ve kararlılığında dün belli başlı devletlerden destek alan bu radikal terör çetelerine karşı yine önemli başarılar kaydetti.

Askeri bir kaynak ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleri ile işbirliği içinde son birkaç saat içinde Şam’ın güneybatı kırsalı Beyt Cin Mezrası Beldesinin güneyinde İsrail’e tabi Nusra Cephesi çetelerine karşı nitelikli operasyonlarda bulunduklarını aktardı.

Kaynak topçu birliklerinin de destek verdiği şiddetli çatışmalar sonucunda radikal teröristlerin büyük kayıplara uğratılmaları ardından Kiynayat Mevkiinin kurtarılıp ordu kontrolüne geçirildiğini belirtti.

Tel Mervan – Muğr el Mir ekseninin yanı sıra Menbec Pınarı ekseninde İsrail çeteleri Nusra Cephesine tabi teröristlerle şiddetli çatışmaların yaşandığını belirten askeri kaynak; aralarında bariz isimlerin bulunduğu çok sayıda teröristin araç ve silahlarıyla etkisiz hale getirildiklerini belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.