Suriye Ordusu ve Hizbullah Güçleri, Halep-İdlib Üçgeninde İlerliyor

  • 14 Ocak 2018
  • 883 kez görüntülendi.
Suriye Ordusu ve Hizbullah Güçleri, Halep-İdlib Üçgeninde İlerliyor

Askeri Kaynak; Suriye ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde Halep kırsalının güneyindeki Cebel el Arbain – Tel el Daman Yolunun kuzeydoğusuna düşen Mudavvar Dağı ve Sunu Vadisinin yanı sıra Numaniye, Küçük Buvvayda, Meşirfet el Buvvaydatayn, Büyük Buvvayda ve el Vacid köylerini tamamen kontrollerine geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak; Suriye ordu birliklerine tabi bomba imha ekiplerinin arama tarama operasyonlarında terörden kurtarılan bu bölgelerde teröristlerin yok olmadan önce özel ve kamu mülklerine yerleştirdikleri mayın ve bomba düzeneklerini etkisizleştirdiklerine dikkat çekti.

Böylece 45 km uzunluğunda olan Hanasır Karayolunun güvenliği sağlanmış olduğuna dikkat çeken askeri kaynak; bunun sonucunda da Halep kırsalının güneyi ve içinde bulunan onlarca belde ve köyün de güvenliği temin edilmiş olacağına vurgu yaptı.

Suriye Ordu birliklerinin son iki gün içinde Halep kırsalının güneyinde Nusra Cephesi ve müttefiklerine karşı gerçekleştirdikleri operasyonlarda 30’dan fazla belde ve köyü bu çetelerden kurtarmışlardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.