Suriye Ordusunun Halep Kırsalındaki Büyük Başarısı

  • 16 Şubat 2016
  • 803 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Halep Kırsalındaki Büyük Başarısı

Suriye ordusu IŞİD terör örgütüyle girdiği şiddetli çatışmaların ardından, Halep’in doğusunda bulunan, Cub-el Kelb ve El-Tıb köylerini tekfircilerin işgalinden kurtardı.

Suriye ordusunun ilerleyişiyle eş zamanlı olarak, Kürt destek birimleri ve halk güçlerinin de yardımıyla, Halep kırsalının kuzeyinde, Keffeyn kasabasının doğusunda bulunan Kafr Naya kasabası da teröristlerin bölgeden kaçmasıyla, kontrol altına alındı.

Bu bölgenin kurtarılmasıyla birlikte, Azez ve Tel Rıfat arasında teröristlere yardım ulaşan yollar da kapatılmış oldu.

Yerel haber kaynakları, Kürt destek birimleri ve halk güçlerinin, Tel Rıfat çevresinde teröristlerle girdikleri çatışmada, en az 40 teröristin öldüğünü bildirdiler. Suriye savaş uçakları da teröristlerin bulunduğu mevzileri bombaladılar.

Kürt destek birimleri ve halk güçleri Kelcibrin’ı kurtardıkları takdirde, direk olarak kuzey kırsalında IŞİD teröristlerinin kontrolü altında olan bölgelerle karşı karşıya gelecekler. Böylece Türkiye sınırları, Halep şehrinden Nubul ve El-Zehra kasabalarına kadar ve Kürt destek birimlerinin faaliyet gösterdiği Türkiye sınırlarına kadar teröristlerden ayrılacak.

Öte yandan, halk destek birimleri, Feth-i Halep olarak bilinen terörist çetesinden, aralarında çetenin liderlerinden olan İsmail Neddaf’ın da bulunduğu 11 teröristi esir aldı.

Ayrıca, Suriye savaş uçakları da Nubul ve El-Zehra kasabaları yakınlarında, teröristlerin saklandıkları mevzileri bombalamaya devam ediyor. Edinilen bilgilere operasyonlarda teröristlerin genel merkezlerinden birkaç tanesi yerle bir oldu.

Diğer bir haberde, Suriye ordusu Ebu’l Zana tepesinin kurtarılmasından sonra, IŞİD teröristleriyle girdikleri şiddetli çatışmaların ardından, Halep’in doğusunda bir termik santrale girmek üzere bölgenin etrafında konuşlandılar. Suriye ordusunun kuşatması karşısında IŞİD geri çekilmek zorunda kaldı.a

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.