Suriye Ordusunun Temizlik Operasyonları Sürüyor: Yüzlerce Terörist Öldürüldü

  • 08 Eylül 2016
  • 868 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Temizlik Operasyonları Sürüyor: Yüzlerce Terörist Öldürüldü

Suriye ordusunun düzenlediği operasyonlarda tekfirci IŞİD terör örgütüne mensup olan onlarca teröristin helak edildiği bildirildi.

Muhabirimizin Suriyeli askeri kaynaklardan naklen bildirdiğine göre, Suriye ordusu Der’a eyaletinde tekfirci IŞİD terör örgütüne ait mevzileri hedef aldı, operasyonda onlarca terörist helak edildi.

Suriye ordusuna bağlı bazı birlikler de teröristlerin Sevida’nın kuzeydoğusunda yer alan yüksekliklerde toplanan teröristleri hedef aldı. Bu saldırıda da bazı teröristlerin etkisiz hale getirildiği veya yaralandığı belirtildi.

Ayrıca Ma’ardas beldesine yönelik temizlik operasyonu devam ediyor, Suriye ordusu askeri batı-doğu-güney mahallelerini teröristlerden temizledi.

Teröristler bu sabah Ma’ardas’a saldırı başlattı, şiddetli çatışmalara hava ve kara bombardımanı ile destek verildi.
Belde içinde çatışmalar devam ediyor.

Teröristlerin Zeynel Abidin dağına füze atması üzerine ,bulundukları noktalar tespit edilerek yoğun hava ve füze bombardımanı ile vuruldu.

Dera’da İsrail destekli Nusra Cephesi ve çatısı altındaki terörist gruplara yönelik operasyonlar konusunda askeri kaynak; Dera Beled ve Busra el Şam bölgelerinde bu çetelere ait 3 karargahın içerdiği terörist, araç ve cephaneyle birlikte imha edildiğini söyledi.

Kaynak, ordu birliklerinden oluşan özel güçlerin Busra el Şam Bölgesinde tarihi eserlere, kamu ve özel mülklere yağmalama ve sabotaj eylemlerinde bulunan teröristlerin hareket noktası sayılan bir karargahına nitelikli operasyon gerçekleştirdiklerini ifade etti. Karargaha bomba düzenekleri yerleştiren özel güçlerin sağ salim mevkilerine dönmeleri ardından bomba düzeneklerini uzaktan kumandalı cihazlarla havaya uçurduklarını kaydeden kaynak; karargahın muhtevalarıyla birlikte tamamen yok edildiğini belirtti.

Aynı kaynak ordu birliklerinin Dera Beled Bölgesinde teröristlere ait iki komuta karargahını da yine ihtiva ettikleri terör elebaşları, cephane ve araçlarla birlikte tamamen imha ettiklerini söyledi.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında, müttefik güçlerle işbirliği içinde gerçekleştirdikleri operasyonlarında ordu birliklerinin Halep Kentinin güneyi Ramusa Bölgesinde terör mevkileri ve hareketlenmelerini yoğun ateşe tuttuklarını kaydetti.

Kaynak, teröristlerin sayı ve araç, ağır silahları ve top rampaları ile büyük kayıplara uğratıldıkları operasyonlar sonucunda ordu birliklerimizin bölgede doğalgaz istasyonu, Tabakhane Bölgesi, Posta Binası ve askeri barikat bölgesini kontrollerine aldıklarını aktardı.

Buna eş zamanlı olarak ordu birliklerinin Safra Tepesi civarında teröristlerle çatışmalarında onları ağır kayıplara uğratmaları ardından tepeyi kontrollerine geçirdi.

Diğer yandan askeri kaynak hava güçlerinin Han Toman Depoları, Hikme Medresesi ve Merata bölgelerinin yanı sıra Bazo Tepesinin güneyinde teröristlerin karargahları ve araçlarını yoğun ateşe tutup yüksek sayıda teröristi araç ve silahlarıyla etkisizleştirdiklerini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.