Suriye Ordusunun Terör Saldırılarına Karşı Nitelikli Operasyonları Devam Ediyor

  • 28 Aralık 2018
  • 1.609 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Terör Saldırılarına Karşı Nitelikli Operasyonları Devam Ediyor

Hama kırsalının kuzeyinde askeri noktalar ve sivil yerleşim alanlarına karşı saldırılarını sürdürerek silahsız bölge anlaşmasını ihlal eden teröristlere karşı koyma amaçlı nitelikli operasyonlar devam ediyor.

Askeri bir kaynak; Hama kırsalının kuzeyinde vatan ve vatandaşların güvenliğini koruma görevinde bulunan Suriye ordu birliklerinin silahsız bölge anlaşmasını sürekli bir şekilde ihlal edip sivil bölgelere ve askeri noktalara saldırmaya çalışan kiralık teröristlere karşı tam teyakkuz içinde olduklarını söyledi.

Askeri kaynak Ğab Vadisinde Ankevi Beldesi civarında Türkistan İslami Partisi adıyla bilinen ve geneli Türkiye üzerinden Suriye’ye geçen yabancı teröristlerden oluşan teröristlerin saldırı girişiminde bulunduklarının tespit edildiğine dikkat çekti. Bunun üzerine ordu birliklerinin saldırganların mevki ve hareketlenmelerini top ve füze ateşine tuttuklarını belirten kaynak; radikal ve kiralık çetelerin sayı ve araçlarıyla ağır kayıplara uğratıldıklarına dikkat çekti.

Kiralık teröristlerin en büyük karargahlarından biri sayılan Latamina Kasabasında ise askeri kaynak civardaki bölgelere saldırmaya çalışan “İzze taburları” adlı çetelerin mevki, siper ve karargahlarının yine yoğun ateşe tutulduğunu aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.