Suriye Ordusunun Terörle Mücadelesi Sürüyor

  • 27 Temmuz 2017
  • 877 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Terörle Mücadelesi Sürüyor

Askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin Deyrezzor Kentinin güney kenarları Panorama Bölgesinin yanı sıra askeri havalimanı yakınları ve il kırsalının batısı Bğayliye Beldesi ekseninde IŞİD’li teröristlerle aralıklı çatışmalara girerek birçoğunu etkisiz hale getirdiklerini aktardı.

Kaynak hava güçlerinin ise askeri havalimanı yakınları, Panorama ve 137. Alay civarlarında IŞİD’in siper, araç ve mevkilerini içerdikleri teröristlerle birlikte imha ettiklerini kaydetti.

Bu arada Deyrezzor kırsalından IŞİD ile bölge halkı arasındaki gerginlik tırmanırken, yerel kaynaklar il kırsalının doğusu Hurra Beldesinden bir grup genç IŞİD’in bir aracına saldırarak 4 teröristi öldürdüklerini aktardı.

Askeri bir kaynak Suriye ordu birliklerinin Hama kırsalının doğusu Esriya Beldesinin yaklaşık yo km doğusunda Esriya – Rassafa karayoluna sızmaya çalışan IŞİD’li teröristlerle şiddetli çatışmalara girdiklerini belirtti. Kaynak saldırgan teröristlerin tamamının silah ve donanımın etkisiz olarak ele geçirildiklerini aktardı.

Yine Hama İlinin doğusu Selemiye kırsalının doğusunda yer alan Cub el Mezari Beldesinin batısında IŞİD’e ait ağır makineli silahlarla donatılmış 2 pikap aracının imha edildiğini belirten askeri kaynak, araçlarda bulunan 8 teröristin de öldürüldüğünü kaydetti.

Askeri kaynak Hama kırsalının güneydoğusu Hneyfis Beldesi yakınlarında Selemiye – Homs karayolu üzerinde askeri noktalara saldırmaya çalışan Nusra Cephesi çeteleri ile şiddetli çatışmaların yaşandığını ifade ederken saldırgan teröristlerin büyük çoğunluğunun donanımlarıyla birlikte etkisiz hale getirilmesi ardından çatışmaların son bulduğunu belirtti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.