Suriye Ordusunun Terörle Mücadelesi Tüm Hızıyla Sürüyor

  • 29 Ocak 2017
  • 1.080 kez görüntülendi.
Suriye Ordusunun Terörle Mücadelesi Tüm Hızıyla Sürüyor

Sana ajansına açıklamada bulunan Askeri kaynak; Suriye ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde Şam kırsalının doğusu ve Homs kırsalının güneydoğusu Nasıriye – Karyeteyn ekseninde IŞİD terör örgütüne tabi onlarca teröristi ölü ve yaralı düşürüp silah ve mühimmatlarını da yok ettiklerini belirtti.

Kaynak; Suriye ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde aynı bölgede IŞİD’in toplanma yerlerine karşı askeri operasyonlarını sürdürüp Doğu Dabie Tepesi yönünde ilerleyerek kaçan tekfircileri kovaladıklarını söyledi.

Kaynak; Suriye ordu birliklerinin Homs İline tabi Tedmur kırsalı Ulab el Teyyas Tepelerinin kuzeyine düşen 3. terk edilmiş taburda IŞİD’li tekfircileri sayı ve teçhizatlarıyla birlikte ağır kayıplara uğratmaları ardından terk edilmiş askeri mevkii kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Askeri kaynak; Suriye hava güçlerinin Deyrezzor’un Serda Dağı, Ayyaş Depoları, Askeri Havaalanın doğusu ve Bruk Tepesinin kuzeybatısında IŞİD mevkilerine karşı yeni operasyonlarında en az 30 teröristi suç edatlarıyla birlikte yok ettiklerini beyan etti.

Sana ajansına açıklamada bulunan Askeri kaynak; hava güçlerinin Deyrezzor ve kırsalında Huvayka, Huvaycet Sakr, Ayyaş Depoları ve Rüşdiye Semtine ilaveten Panorama Bölgesi, Serda Dağı ve Deyrezzor Havalarının civarlarında IŞİD’in siper ve hareketlenmelerini yoğun ateşe tutuklarını ifade etti.

Kaynak; hava operasyonlarında çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp tekfircilere ait komuta karargahları ve bir kısmı ağır makineli silahlarla donatılmış araçlarının muhtevalarıyla birlikte tamamen imha edildiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.