Suriye: Teröristler ve işverenleri olan Türkiye ve Suudi Arabistan’ın bu saldırıları tamamen bir insanlık suçudur

  • 04 Mayıs 2016
  • 843 kez görüntülendi.
Suriye: Teröristler ve işverenleri olan Türkiye ve Suudi Arabistan’ın bu saldırıları tamamen bir insanlık suçudur

Suriye bir kez daha BM genel sekreteri ve Güvenlik Konseyinden özellikle Halep Kentinin bugün tanık olduğu saldırılar başta olmak üzere silahlı terör örgütlerin saldırılarını kınamalarını bir kez daha talep etti.

SANA ajansının bildirdiğine göre Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığı dün BM genel sekreteri ve BMGK başkanına gönderdiği iki eş resmi mektubunda; çatışmaları durdurma anlaşmasının sağlamlaştırılması ve yatıştırma durumunun pekiştirilmesi yönünde yerel ve uluslar arası yoğun çabaların harcandığı bir zamanda silahlı terör örgütlerin planlayıcıları Türkiye ve Suudi Arabistan yönetimlerinin direktifleriyle Halep Kentine birçok eksenden geniş kapsamlı bir saldırıda bulunduklarına dikkat çekti. Bakanlık mektubunda Suriye ordusunun bu teröristlerin saldırılarına başarıyla karşı koyduğunu ve Halep Kentinin bir kısım bölgelerine ellerine geçirme çabalarını çökerttiklerini belirtti.

Halep Kentinde teröre karşı direnen vatandaşlara karşı vahşet ve terörü çerçevesinde bu örgütlerin Halep Kentinin sivil yerleşim alanlarına ek olarak Dbayt Doğum Hastanesini ağır füzelerle hedef aldığına dikkat çeken bakanlık; bu saldırılarda hastanenin büyük hasar gördüğünü, tamamı çocuk ve kadınlardan çok sayıda vatandaşın şehit ve yaralı düştüklerini belirtti. Bakanlık terör örgütleriyle birlikte destekçileri ve işverenleri Türkiye ve Suudi Arabistan’ın bu saldırılarının tamamen bir insanlık suçu sayıldığının altını çizerken, BM ve uluslar arası toplumun söz konusu saldırıların faillerini ve planlayıcısını cezalandırması gerektiğini vurguladı.

Bakanlık terör örgütleri ve destekçilerinin bu saldırılarıyla dün Halep’te durumları yatıştırma ve çatışmaları durdurma yönünde yürütülen anlaşma tertibatlarını ihlal ederek tüm çabaları hiçe saydığını ifade etti.

Terör örgütleri ve destekçilerinin BMGK’nin BM misakı kapsamında görev ve sorumluluğunu üstlenmemeleri nedeniyle bu gibi vahşetlerini sürdürdüklerini belirten bakanlık; BM genel sekreteri ve BMGK’den bu gibi eylemleri net bir şekilde kınamalarını, terörü destekleyen devletlere karşı da caydırıcı icraatlar almasını bir kez daha talep etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.