Suriye, yaşanmakta olan olayların başından itibaren bütün dünyayı teröre karşı uyardı

  • 16 Kasım 2015
  • 773 kez görüntülendi.
Suriye, yaşanmakta olan olayların başından itibaren bütün dünyayı teröre karşı uyardı

Suriye Cumhurbaşkanlığı Siyasi ve Basın Müsteşarı Büseyna Şaban; Suriye’nin teröre karşı mücadeleyi sürdürdüğünü ve bu yöndeki tutumundan vazgeçmediğini dile getirerek yıllardır sınır tanımayan ve bütün insanlığı tehdit eden teröre karşı dile getirilen uyarıların artık bütün dünya tarafından idrak edildiğini belirtti.

İsviçre’de Suriye’yi Savunma komisyonundan bir heyetle dün bir araya gelen Şaban, geçtiğimiz yıllarda Suriye’ye karşı büyük bir dezenformasyon kampanyası düzenleyen Batılı medya araçlarının bütün söylem ve iddialarının çöktüğünü ifade ederek Batının bölge devletlerine önem vermediğini ve bölgedeki bütün faaliyetlerinin bölgeyi parçalamaya hizmet ettiğini belirtti.

Batılı ve kimi Arap medya araçlarının Suriye’ye karşı açılan uluslararası terör savaşı süresince izledikleri dezenformasyon yayın politikası sonucu olumsuz bir rol oynadıklarını ifade eden Şaban; dezenformasyon kampanyasının dünya kamuoyunu yalan yanlış bilgilerle yanıltmayı amaçladığını beyan etti.

Şaban; Suriye’nin, yaşanmakta olan olayların başından itibaren bütün dünyayı teröre karşı uyardığını, terörün hiçbir zaman tek bir ülkenin sorunu olarak kalmayacağını, terörün bütün dünyayı tehdit eden bir tehlike olduğunu defalarca tekrarladığını hatırlattı.

Diğer taraftan İsviçre’de 2012 yılında kurulan Suriye’yi Savunma Komisyonu Başkanı Gorge Makdisi İlyas; komisyonun anavatan Suriye ile gurbetçiler arasında bir köprü teşkil ederek yaşanmakta olan gerçeklerin bütün dünyaya aktarılmasında önemli bir misyon üstlendiğini ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.