Suriye’de 3 Ayrı Yerde Patlama: 41 Sivil Şehid

  • 05 Eylül 2016
  • 754 kez görüntülendi.
Suriye’de 3 Ayrı Yerde Patlama: 41 Sivil Şehid

Tartus’ta Basil Hastanesi Genel Müdürü Muhammed Hüseyin yaptığı açıklamada Tartus kırsalında uluslar arası otoban üzeri Arizona Köprüsü yakınlarında intihar eylemcisi iki teröristin gerçekleştirdikleri 2 bombalı terör eyleminde şehit sayısının 30’a yükseldiğini belirtti. Yaralıların sayısının 43 olduğuna ve bir kısmının da ağır durumda olduğuna dikkat çeken Hüseyin, kurbanların arasında çocuk ve kadınların da bulunduğuna vurgu yaptı.

Tartus İl Emniyet Müdürlüğünde bir kaynak günün erken saatlerinde yaptığı açıklamada; bombalı bir araç kullanan intihar eylemcisi bir teröristin otobanda kendini havaya uçurması ardından insanların yaralılara yardım etmek üzere toplanmalarıyla intihar yeleği giyen ikinci bir canlı bombanın insanların arasında kendini havaya uçurduğunu ifade etmişti.

Diğer yandan Tartus Valisi Safvan Ebu Sadi kurbanların kaldırıldığı Basil Hastanesini ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı. Vali Ebu Sadi kurbanlara gereken tüm tıbbi yardımların acilen yapılması talimatları verirken, hastanede gerekli tüm ilaç ve ekipmanların mevcut olduğunu söyledi.

Vali Ebu Sadi ardından bombalı terör eylemlerinin meydana geldiği mevkii ziyaret ederek meydana gelen hasar ve yanan araçları kaldırıp otobanı trafiğe açma çalışmalarını inceledi.

Ayrıca Homs Kentinin Bab Tedmur (Palmira Kapısı) Bulvarı yakınlarında da çok sayıda bomba düzeneği yüklü bir aracı kullanan terörist, askeri barikat tarafından keşfedilmesi üzerine kendini havaya uçurdu.

Homs İl Sağlık Müdürü Hassan el Cindi gaddar bombalı terör eyleminde şehit sayısının 4’e yükseldiğini aktarırken, yaralı sayısının ise 10 olduğunu kaydetti.

SANA muhabiri ise bombalı eylem sonucunda civarda bulunan vatandaşların evleri ve araçlarında ciddi hasarların oluştuğuna dikkat çekti.

Haseke Kentinin kuzeyi Merşo Bulvarı yakınlarında büyük miktarda patlayıcı ile hazırlanmış bombalı bir motosiklet havaya uçuruldu.

Haseke Kentinde bir güvenlik kaynağı; hain terör eyleminde 5 kişinin şehit, 2 kişinin de yaralı düştüklerini belirtirken, civardaki özel mülklerde de büyük hasarın oluştuğunu aktardı.

Resmi olmayan yerel haberlere göre ise bombalı terör eyleminde Kürdistan İşçi Partisinin askeri kanadı ‘asayiş güçlerinden 5 kişinin yanı sıra 2 sivil vatandaşın kurban gittikleri, onlarca kişinin de yaralandığı kaydedildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.