Suriye’de Hılfaya bölgesi işgalden kurtarıldı

  • 23 Nisan 2017
  • 1.075 kez görüntülendi.
Suriye’de Hılfaya bölgesi işgalden kurtarıldı

Suriye ordu birlikleri, Hama vilayetinin kuzeyinde sürdürülen operasyonun devamında teröristlerin bölgedeki kalesi sayılan ve stratejik öneme sahip Hılfaya kasabasını işgalden kurtarmaya başardı.

Suriye ordu birlikleri, ülkenin kuzeyinde Halep ve İdlip vilayetlerinin güneyinde yer alan Hama vilayetinin kuzeyinde operasyona devam ederek yeni başarı ve zaferlere imza attı.

El-Meyadin tv kanalının verdiği habere göre, Suriye ordu birlikleri ve “ulusal savunma” halk güçleri bugün Hama’nın kuzeyinde önemli ve büyük bir kasaba sayılan Hılfaya’ı işgalden kurtarmayı başardı.

Suriye birlikleri Nisan ayının ortalarına doğru Halfaya’ya kadar ilerleyip, kasabaya girmeyi başarmıştı.

Halfaya kasabası, Hama’nın çevresinde terörist grupların en büyük merkezi sayılıyordu.

Suriye birlikleri daha önce Hılfaya’nın giriş noktasında yer alan “Batiş” bölgesinde kontrol sağlamıştı.

SANA’ya açıklama yapan Suriyeli askeri kaynak da; ordu birliklerinin destekçi güçlerle işbirliği içinde bugün Hama kırsalı Tel el Nasıriye ve Mıntar Tepesi mevkilerinde terör gruplarla şiddetli çatışmalara girdiklerini ifade etti. Kaynak; çatışmalarda Lahaya Beldesinin kavşağı civarına düşen bir stratejik noktanın yanı sıra Hılfaya ile Taybet el İmam arasına ye alan mezraları kontrollerine geçirdiklerini belirtti.

Kaynak; kara operasyonlarının, teröristlerin savunma hatları ve karargahlarını yoğun top ateşine tutulmalarıyla başladığına dikkat çekerken bir kısmı ağır silahlarla donatılmış araçlar, karargahlar ve siper noktalarının imha edildiğini aktardı.

Ölen teröristler arasında yabancı ve elebaşlarının bulunduğuna işaret eden kaynak; bunların arasında Ahrar el Şam’ın sözde komutanlarından Şahhut Ebu Ali’nin bulunduğu söyledi.

Suriye ordu birliklerinin operasyonlara eş zamanlı olarak Latamina ve Kefar Zeyta bölgelerinden Hılfaya ekseninde destek amaçlı hareket eden teröristleri de yoğun ateşe tutuklarını belirten kaynak; çok sayıda araçla birlikte yüksek sayıda teröristin öldürüldüğünü kaydetti.

Suriye birlikleri ülkede teröristlerle mücadeleye devam ederken, Siyonist rejim savaş uçakları bir kez daha Suriye topraklarını hedef aldı.

İşgal rejimi İsrail ordusu, Suriye’den iki roket fırlatıldığı bahanesiyle Golan Tepesi’ne füze yağdırdı.

El- Meyadin televizyonu bu hava saldırısında 3 kişinin hayatını kaybettiğini, iki kişinin de yaralandığını bildirdi.

İşgal rejimi İsrail, Suriye’de krizin patlak vermesinden beri defalarca Golan’da ve Kuneytra’daki Suriye ordusuna ait mevzileri teröristlere destek amacıyla hedef almıştır.

Son dönemlerde terör örgütlerinin Suriye ordusu karşısında ağır hezimetler alması ardından Amerika ve İsrail uçaklarının Suriye ordusu güçleri mevzilerine yönelik saldırıları da artmış bulunuyor.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın sözlerine göre, bu ülkedeki kriz sırasında, hava kuvvetleri başta olmak üzere Siyonist rejimin ordusu, teröristlere havadan destek rolü ifa etmiştir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.