Suriye’de İmam ve Hatipler Cuma Hutbelerinde Çağrıda Bulundular

  • 29 Temmuz 2016
  • 911 kez görüntülendi.
Suriye’de İmam ve Hatipler Cuma Hutbelerinde Çağrıda Bulundular

Cami imamları ve hatipleri tüm ilerde bulundukları Cuma hutbesinde bugün; muhtelif nedenlerden dolayı yolunu kaybedip silah taşıyan tüm vatandaşları silahlarını teslim etme ve vatan kucağına dönmelerine çağırdılar.

Cami imamlar ve hatipleri yurt genelinde Cumhurbaşkanı Beşşar el Esad’ın vatan kucağına dönmeleri yönünde yaptığı çağrı ve onayladığı af kararına dikkat çektiler. Bunun, zafer kazanan bir liderin en muazzam özelliklerinden biri olduğuna dikkat çeken imam ve hatipler; güçlü iken affetme ve vatan sevgisinin peygamberimiz ve dinimizin ilkelerinden sayıldığına işaret ettiler.

02Vatan kucağına dönme çağrısının vatan liderinden yapıldığına dikkat çeken imam ve hatipler; el Esad’ın vaatlerine bağlı olup her daim yerine getirdiğini hatırlattılar. İmam ve hatipler; bu çağrı ve af kararının, herkesin vatan sevgisini gerçek bir şekilde göstermesi için önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Suriye’de kan ve şiddete artık son verilmesi gerektiğini ifade eden imam ve hatipler; Suriye’nin sevgi, hoşgörü ve barışı hakkettiğini, tüm Suriyelilerin vatanın geleceğini el ele yapılandırmaları önemini belirttiler.

Suriye ordusunun Suriye halkının evlatları ve kardeşleri olduğunun altını çizen imam ve hatipler; vatan ve vatandaşların güvenliği için beş yıldan fazla bir süredir dış destekli teröre karşı kahramanca mücadele eden bu ordunun yanında olma ve onu destekleme çağrısında bulundular.

Bu arada Vakıflar Bakanı Muhammed Abdüssettar el Seyit ise Tartus Kentindeki Hatice Camiinde okuduğu Cuma hutbesinde; el Esad’ın yaptığı çağrı ve onayladığı af kararının, güçlü bir liderin hoşgörü özelliği ve halkının güvenliğine verdiği önemin bir kanıtı olduğunu vurguladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.