Suriye’de onlarca terörist teslim oldu

  • 23 Aralık 2017
  • 965 kez görüntülendi.
Suriye’de onlarca terörist teslim oldu

Suriye’deki güvenli bölgelerdeki ateşkesi denetleyen Rusya Barış Merkezi yaptığı açıklamada, Humus’ta Ahraruş-Şam’a bağlı 121 silahlı kişinin teslim olduğunu duyurdu.

Bu habere göre, Halep, İdlip, Şam, Hama ve Humus ve Kuneytra vilayetlerinde ateşkese bağlı kalma konusunda silahlı muhalif grupların komutanlarıyla müzakereler sürüyor.

İran, Rusya ve Türkiye Mayıs 2017’de Astana 4 görüşmelerinde Suriye’de gerilimi azaltma bölgelerinin oluşturulması anlaşmasını imzaladılar.

Bu arada, Suriye’nin başkenti Şam’ın güney batısındaki Nusra Cephesi teröristlerinin Suriye güçlerinin kuşatması altına alındığını duyuruldu.

Suriyeli askeri bir kaynak; ordu birliklerinin Halk Savunma Güçleriyle işbirliği içinde Şam kırsalının güney batısında Kaide Örgütünün Suriye kolu Nusra Cephesine yönelik askeri operasyonlarını sürdürürken, el Avaj Nehrinin güney yönünde Tamasiyat – Hıngariyat eksenini tamamen kontrollerine geçirdiklerini ifade etti.

Kaynak; operasyonlarda çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarının da yok edildiğine dikkat çekti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.