Suriye’de Tekfirci Teröristler Yine Bir Birine Düştü

  • 29 Nisan 2017
  • 1.238 kez görüntülendi.
Suriye’de Tekfirci Teröristler Yine Bir Birine Düştü

Suriye’nin güneyinde yer alan Doğu Guta bölgesinde en-Nusra, Ceyş’ul İslam ve Feylak’ur rahman terör örgütleri arasında çıkan çatışmalarda teröristlerden en az 100 kişinin öldüğü bildirildi.

Suriye’nin Başkentinin doğu cephesinde, saatler öncesinden Suriye ordusu ve terör örgütleri arasında el-Kabun mahallesinde ağır çatışmalar yaşanıyor ve teröristlerin arka hatları ordunun ağır saldırıları etkisinde. Suriye ordusu el-Kabun’un doğusundaki elektrik tesisatının etrafında bir çok binayı geri aldı ve böylece kontrolünde olan bölgeleri genişletti.

Suriye ordusunun son askeri başarıları ve terör örgütlerine ağır darbe vurmalarının aynı zamanda, dün sabahtan itibaren Şam’ın etrafında el-Nusra cephesi ve Ceyş el-İslam terör örgütleri arasında çatışma çıkmasına neden olduğu bildirilmekte. Bu çatışmalar Ceyş el-İslam teröristlerinin en-Nusra cephesi teröristlerinin mühimmat depolarına ve mevzilerine saldırmaya çalışmaları ardından başladı.

100’ün üzerinde teröristin öldüğü bu çatışmalarda bazı siviller de canını kaybetti. Teröristlerin arasında yaşanan çatışmalarda, söz konusu terör örgütlerinin liderlerinden de bir kaç kişi öldürüldü.

Bu arada Suriye ordu güçlerinin IŞİD terör örgütü ile yaşadıkları ağır çatışmalar ardından el-Tifur hava limanının kuzeyinde yer alan el-Mehcure ve el-Cebel el-Ebiz taburlarını geri aldıkları bilidirildi.

Suriye ordu güçleri stratejik Helfaya ve Tayyıbetül İmam  şehirlerini geri almayı başarmışlardı. Bu gelişme ordunun son bir yıl boyunca Humma’nın kuzeyinde elde etmiş olduğu en önemli başarısı idi.

Suriyeli kaynakların söylediğine göre, Suriye ordu güçleri el-Mekabir bölgesinin Batı tarafında ilerleyerek, en az 30 IŞİD teröristini öldürdü.

Suriye ordusunun fiili askeri operasyondan amacı askeri Deyrizor askeri hava limanını yine şehre bağlamaktır. IŞİD terör örgütü bu bağlantıyı kesmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.