Suriye’de Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlar Tüm Hızıyla Sürüyor

  • 13 Ekim 2015
  • 811 kez görüntülendi.
Suriye’de Terör Örgütlerine Yönelik Operasyonlar Tüm Hızıyla Sürüyor

Suriye Ordu birlikleri hava güçleri ve topçu birliklerinin desteği ile muhtelif bölgelerde adlarında farklı fakat amaç ve özlerinde aynı olan teröristler askeri ve beşeri büyük kayıplara uğratmaya devam ediyor.

LAZKİYE:

Lazkiye kırsalının kuzeyinde azılı terör çetelerine karşı operasyonlarını sürdüren ordu birliklerinden bir kaynak SANA’ya açıklamasında; ordu birliklerinin halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Lazkiye Kentinin yaklaşık 60 km kuzeydoğusuna düşen Ravda Köyünde Nusra Cephesi ve diğer örgütlere ait yuva ve toplanma yerlerini imha ettiklerini belirtti. Kaynak; operasyonlarda Çeçen ve Tunus uyruklularına ilaveten Türkiyeli 3 teröristin aralarında bulunduğu 34 teröristin öldürülüp havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarının da imha edildiğine dikkat çekti.

HALEP:

SANA’ya açıklama yapan askeri kaynak Halep ve kırsalında Türkiye’deki rejimin desteklediği terör örgütlere karşı operasyonlar kapsamında hava güçlerinin il kırsalının doğusu Cub el Safa ve Dekvana bölgelerine ek olarak Istabıl, Neam ve Fauri teleperinde IŞİD mevkileri ve araçlarını çok sayıda tekfirci ve büyük miktarda cephaneyle birlikte imha ettiklerini belirtti.

HOMS:

Askeri kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada ordu birliklerinin Homs kırsalının doğusu Tedmur’un Beyyarat Bölgesinde IŞİD tekfircilerine ait birçok aracı taşıdığı terörist ve cephaneyle birlikte imha ettiklerini belirtti.

Hava güçlerinin Homs Kentinin yaklaşık 73 km doğusuna düşen Resm el Ernab, Resm el Savvane ve Hayavaniye köylerine ilaveten petrol sahasının çevresinde IŞİD’in yuva ve mevkilerine yönelik hava operasyonları gerçekleştirdiklerini aktaran kaynak; çok sayıda teröristi silah ve mühimmatlarıyla birlikte imha ettiklerini söyledi.

Kaynak; Homs iline tabi Tedmur Kentinin yaklaşık 10 km batısına düşen Zuhur el Katıyr’ın güneybatısında ise ordu birliklerinin IŞİD terör örgütüne ait yuva ve hareketlenmeleri hedef almalarıyla terörist ve cephane taşıyan araçlarını imha ettiklerini belirtti.

Ordu birliklerinin Homs Kentinin yaklaşık 27 kuzeybatısına düşen Huvle Bölgesinin Kefar Laha Köyünde Nusra Cephesi ve çatısı altındaki örgütlerin siper ve karargahlarına yönelik operasyonlarda ise kaynak; yine çok sayıda teröristin ölü ve yaralı düşürülüp silah ve mühimmatlarının da etkisizleştirildiğini söyledi.

SÜVEYDA:

Halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Süveyda kırsalında İsrail ve Ürdün destekli terör çetelere karşı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri; il kırsalının kuzeydoğusu Tel Eşhab Bölgesinde IŞİD’li çok sayıda tekfirciyi araç ve cephaneleriyle birlikte etkisizleştirdi.

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında soruşturma ve takip sonucunda gerçekleşen nitelikli operasyonda IŞİD’li bir terör grubunun tüm üyeleri ve silahlarıyla tamamen etkisizleştirildiğini söyledi.

KUNAYTRA:

Kunaytra kırsalında İsrail’den direk destek alan Nusra Cephesi ve diğer terör örgütlere karşı operasyonlarını sürdüren ordu birlikleri halk savunma güçleriyle işbirliği içinde Tel Ahmar Bölgesini yeniden kontrolüne geçirdi.

Han Arnaba’nın kuzeyine düşen Tel Ahmar Tepesinin stratejik önemine dikkat çeken saha kaynakları operasyonlarda Nusra Cephesi çetelerinin sayı ve araçlarıyla büyük kayıplara uğratıldıklarını belirtti. Kaynaklar öldürülen azılı teröristlerin arasında ‘Sabtin Tümeni’ni adlı çetelerin sözde askeri komutanı ‘Ebu Mamun’ kod adlı Mutasam el Tahhan’ın bulunduğuna dikkat çekti.

Bu arada saha kaynakları terör çeteleri ve yandaş medyalarının, ordu birliklerinin iki gün önce kontrollerine geçirdikleri Tel Kabi ya da UN Tepesi olarak bilinen yükseltinin yeniden teröristlerin eline geçtiği yönündeki haberlerin aslı gerçeği olmadığını belirtti.

RAKKA:

Askeri kaynak SANA’ya açıklamasında hava güçlerinin Rakka Kentinin yaklaşık 30 km kuzeydoğusunda IŞİD Örgütü komutan ve azılı elebaşlarının bulunduğu bir karargahı muhtevalarıyla imha ettiğini açıkladı.

DEYREZZOR:

Bu arada hava güçleri Deyrezzor Askeri Havalimanının doğusuna ek olarak il kırsalının Mureyiye Bölgesinde IŞİD tekfircilerine ait birçok aracı taşıdıkları terörist ve cephaneyle birlikte imha etti.

ŞAM KIRSALI:

Saha kaynakları SANA muhabirine açıklamalarında; ordu birliklerinin Şam kırsalı Duma Kentinde Âl Suud rejimine bağlı ‘İslam Ordusu teröristlerine ait bir terör yuvasını, bir yayın cihazı ve 4X4 çekişli 3 aracı imha ederek birçok teröristi ölü ve yaralı düşürdüklerini söyledi.

Şam kırsalı Erbin Beldesinde ise ordu birliklerinin ‘İslam Ordusu’nun yuva ve karargahlarını hedef alırken bir aracı yüküyle imha ettiklerini belirten kaynaklar; Çeçenli Nevzat Tatnay ve Raşid el Zahrani adlı bir azılı terör elebaşını öldürdüklerini söyledi.

Kaynak; Şam kırsalı Haresta Bölgesinde ‘İslam Ordusu’ndan birçok teröristi suç edatlarıyla birlikte imha etmelerine eş zamanlı olarak Ayn Terma Beldesinde aralarında Iraklı patlayıcı uzmanı‏ Gazvan el Basle’nin bulunduğu çok sayıda teröristi öldürüp ağır makineli silahla donatılmış iki aracı yükleriyle birlikte imha ettiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.