Suriye’de terörle mücadele tüm hızıyla sürüyor

  • 26 Ocak 2017
  • 929 kez görüntülendi.
Suriye’de terörle mücadele tüm hızıyla sürüyor

Çeşitli bölgelerde radikal teröristlerin saldırılarını çökerten Suriye Ordusu, aralarında saha komutanları ve yabancıların da bulunduğu çok sayıda teröristi silahlarıyla birlikte etkisiz hale getirdi.

HOMS:

Askeri kaynaklar; Suriye Ordusu’nun Homs ilinin doğusundaki Tifor bölgesinde IŞİD’e karşı yürütülen operasyonlar kapsamında askeri havaalanının yaklaşık 15 km güneyinde yer alan Biir El Fevaira bölgesinin kontrolünü ele geçirdiğini belirtti. Söz konusu kaynak, aralarında saha komutanlarının bulunduğu onlarca teröristin birçok araç ve karargahla birlikte etkisiz hale getirildiğini, sağ kalan teröristlerin ise araç ve silahlarını bırakarak kaçtıklarını kaydetti.

Kontrole alınan bölgenin stratejik önemine dikkat çeken kaynak; böylelikle Tifor havaalanı güvenliğinin tam olarak sağlanmış olduğu ve herhangi bir saldırı ihtimalinin yok edilmiş olduğuna işaret etti.

ŞAM KIRSALI:

Askeri kaynaklar; ordu birliklerinin Şam kırsalının kuzeydoğusundaki Badiye’nin kenarlarına düşen Han El Mankura – Tedmur üçgeni yolunda IŞİD’in toplanma yerleri ve hareket eksenlerini yoğun ateşe tutuklarını belirtti. Kaynak; operasyonlarda en az 10 teröristin öldürüldüğüne ve ağır makineli silahla donatılmış 2 aracın da yükleriyle birlikte tamamen imha edildiğine dikkat çekti.

Kaynak; Şam kırsalı Kalemun doğu dağlarında IŞİD teröristlerinin ordu birliklerinin operasyon ve ilerlemelerini engelleme amacıyla Kebiş yoluna yerleştirdikleri 14 bomba düzeneğinin bomba imha ekipleri tarafından etkisizleştirildiklerini aktardı.

DEYRİZOR:

Öte yandan SANA’nın Deyrizor muhabiri, Deyrizor askeri havaalanındaki birliklerin destekçi güçlerle işbirliği içinde havaalanının doğu duvarına ilaveten Cafra Köyü – Beyt Dğaym eksenlerine saldırmaya çalışan IŞİD teröristleriyle şiddetli çatışmalara girdiklerini söyledi.

Muhabir; çatışmalarda tekfircilerin sayı ve teçhizatlarıyla ağır kayıplara uğramalarının ardından sağ kalanların arkadaşlarının cesetlerini yerlerde bırakarak kaçtıklarını belirtti.

Muhabir; Deyrizor kırsalında hava güçlerinin Temvin bulvarı, Kenamat semti, Makabir bölgesi ve Serda dağına ilaveten Bğayliye, Mrat ve Haşşam köylerinde de IŞİD terör örgütüne tabi komuta karargahları ve hareketlenmelerini hedef aldıklarını söyledi. Muhabir; hava operasyonlarında onlarca teröristin öldürüldüğünü ve bir kısmı ağır makineli silahla donatılmış araçlarının yok edildiğini belirtti.

Deyrizor kentinden yerel kaynaklar; IŞİD terör örgütünün, Makabir bölgesinde Suriye Ordusu tarafından öldürülen radikal teröristlerin cesetlerini yaktıklarını aktardı.

KUNAYTRA:

SANA’nın Kunaytra muhabiri; topçu birliklerinin Kunaytra kırsalı Hadar köyünün güneyine düşen Hamriye tepesi civarındaki Sendiyanat mevkisinde çiftçilerin mülkleri ve tarım arazilerini sabote eden Nusra Cephesi’ne tabi 8 teröristten oluşan bir grubun mevkiini yoğun ateşe tuttuklarını açıkladı.

Kaynak; operasyonda terör grubunun tüm üyelerinin öldürüldüğünü ve havzalarında bulunan silah ve mühimmatlarının da yok edildiğini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.