Suriye’deki Sorunların Asıl Sorumlusu ABD’dir

  • 15 Ocak 2017
  • 1.256 kez görüntülendi.
Suriye’deki Sorunların Asıl Sorumlusu ABD’dir

Enformasyon Bakanı Yardımcısı Ali Ahmet Tesnim Haber Ajansı’na verdiği röportajda, İsrail’in El-Meze askeri havalimanına gerçekleştirdiği saldırıya tepki göstererek şunları söyledi:

“Suriye’de bir takım kurallar ve bazı çerçeveler vardır. Bu çerçevelerin bize gösterdiği şey; El-Fice pınarının terör örgütleri tarafından işgal edilmesinin, Tedmer’de antik bölgelerin işgal edilmesinin veya Kefrsuse’deki intihar saldırısının birbirinden ayrı ve bağımsız saldırılar olmadığıdır. Tüm bu olaylar arasında bir ilişki var. İsrail ABD tarafından destekleniyor.

Öte yandan ABD, teröristlere destek veren Arap ülkelerini destekliyor. Dolayısıyla söz konusu ilişki tüm bu olaylar arasında mantıklı bir konu.”

Suriye’de yaşanan sorunların asıl sorumlusu ABD’dir. ABD’nin planlarını gerçekleştiren ister Siyonist İsrail rejimi ister diğer rejimler fark etmez. Tüm bu tarafların arasında bağlantı var. Tüm bunlar son aşamada El-Nusra ile IŞİD terör örgütlerini destekleyerek Suriye’deki sorunların şiddetlenmesini istiyorlar. Bu konu Suriye devletine zarar veriyor. Ancak teröristleri desteklemenin sonuçları şu an başta Türkiye olmak üzere bölge ülkelerinde kendini gösteriyor.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.