Suriye’deki Zaferler ABD ve Arabistan’ın Stratejilerini Etkisiz Bıraktı

  • 14 Temmuz 2018
  • 1.964 kez görüntülendi.
Suriye’deki Zaferler ABD ve Arabistan’ın Stratejilerini Etkisiz Bıraktı

Lübnan Hizbullahı Merkez Komisyonu Üyesi; şuan Lübnan’da iç durumun karmaşık hale gelmesinin asıl nedeninin Suudiler olduğunu ve Arabistan’ın, Lübnan hükumet teşkilatına yönelik müdahalelerinin artık herkes tarafından bilindiğini belirtti.

Şeyh Nebil Kavuk yaptığı açıklamada; Suudi Şehzadelerin ve Amerikalıların Lübnan’dan nasıl bir dış politika beklediği herkes tarafından bilinmektedir ve Lübnan hükumetinin kurulması konusunda her türlü gecikme Lübnanlıların tamamının çıkarlarını hedef almaktadır, ifadelerini kullandı.

Şeyh Nebil Kavuk daha sonra; eğer bazı iç taraflar ve Arabistan parlamento seçimlerindeki yenilgilerini yeni hükumetteki paylarını artırarak telafi etmeyi umuyorsa büyük bir hata yaptıklarını bilmelidirler çünkü iç siyasi denge Arabistan veya başka bir yabancı ülke tarafından değiştirilemeyecek kadar güçlü ve planlıdır. Bugün Suriye’nin güneyinde elde edilen başarılar büyük stratejik bir başarıdır çünkü bu başarı Amerika, İsrail ve Arabistan’ın askeri, siyasi ve güvenlik stratejilerini etkisiz bıraktı ve Amerika ile İsrail’in tüm kırmızı çizgilerini yerle bir etti. Bu başarılar caydırıcı bir etken olarak Lübnan’ı, İsrail ve tekfircilere karşı güçlendirmektedir ve Lübnan’daki Suriyeli mülteciler dosyasına en iyi şekilde katkı sağlamakta ve Lübnan’a askeri, ekonomi ve siyasi alanlarda doğrudan yarar sağlamaktadır, dedi.

Lübnan Hizbullahı merkez komisyonu üyesi ayrıca; İsrail’in 2006 yılında direnişin gücünü ortadan kaldırmak ve onu zayıflatmak için tüm askeri gücünü ortay koymasına ve siyasi bağlantılarını kullanmasına rağmen hedefine ulaşamadığına değinerek, İsrail’in 2006 yılından bugüne kadar Suriye’deki krizi körükleyerek direnişi kuşatmayı ve zayıflatmayı hedeflediğini ancak bugün hepsinin direnişin zaferini ve kendi hatalarını itiraf etmek zorunda kaldıklarını belirtti.

Şeyh Nebil Kavuk son olarak; direniş katıldığı Suriye’de tekfirci terörist güçlere karşı yapılan savaşta başarıya ulaştı ve Amerika, İsrail ve Arabistan’ı bozguna uğrattı, dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.