Suriyeli Kürtler Suriye ordusuna katılmaya hazır

  • 02 Kasım 2019
  • 999 kez görüntülendi.
Suriyeli Kürtler Suriye ordusuna katılmaya hazır

Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Suriye yönetimiyle anlaşmaları halinde Suriye ordusuna katılmaya hazır olduklarını bildirdi.

DSM Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, Sputnik ajansına verdiği demeçte, Şam hükümetiyle kendi bölgelerini nasıl yönetecekleri konusunda anlaşmaları ve Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması halinde DSG’nin hükümet güçlerine katılmaya hazır olduğunu duyurdu.

Demokratik Suriye Güçleri’nin (DSG) siyasi uzantısı Demokratik Suriye Meclisi (DSM) Yürütme Kurulu Başkanı İlham Ahmed, Suriye ordusu güçlerine katılmaya hazır olduklarını, ama bunun olabilmesi için önce Suriye ordusunun yeniden yapılandırılmasını istediklerini söyledi.

Bu arada Suriye savunma bakanlığı ise salı günü yaptığı açıklamada, Türkiye’nin Suriye topraklarına yönelik saldırısı karşısında Suriyeli Kürtlerden Suriye ordu saflarına katılmalarını istemişti.

Bilindiği gibi Türkiye’nin 9 ekim tarihinde Suriye topraklarına Barış Pınarı adıyla başlattığı harekat Türkiye ve ABD arasında imzalanan durmuş ve ardından da Türkiye ve Rusya arasında varılan 2. bir anlaşmayla Türkiye ordusunun harekatı tamamen durmuştu. Anlaşmalara göre, Türkiye-Suriye sınırındaki Kürt silahlı milis güçlerinin 30 km. içlere çekilmesi gerekiyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.