Suriyeli parlamenter: Uluslararası koalisyon 396 değil, en az 20 bin sivili öldürdü

  • 03 Mayıs 2017
  • 1.139 kez görüntülendi.
Suriyeli parlamenter: Uluslararası koalisyon 396 değil, en az 20 bin sivili öldürdü

ABD öncülüğündeki uluslararası Sözde IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye ve Irak’ta en az 396 sivili yanlışlıkla öldürdüğüne dair açıklamasını değerlendiren Suriyeli parlamenter Muhammed el Hüseyin, rakamların gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Sputnik’e konuşan el Hüseyin, “Koalisyonun açıklaması gülünç. Zira koalisyon uçaklarının bombardımanları, Suriye ve Irak’ta on binlerce sivilin ölümüne yol açtı. Sunulan rakamlar karşısında şaşkınız çünkü sadece Rakka’da bombardımanlardan birinde kentteki 700’den fazla silahsız kişi hayatını kaybetti” dedi.

Suriyeli parlamentere göre, söz konusu iki ülkede koalisyonun saldırıları sonucunda en az 20 bin sivil hayatını kaybetti.

Koalisyon, ABD ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan ‘gerçek dışı açıklamalara alıştıklarını’ da ifade eden el Hüseyin, koalisyonun IŞİD, Fetih el Şam Cephesi (eski adıyla El Nusra Cephesi) ve diğer terör örgütleriyle mücadelede ciddiyetsiz hareket ettiğini, hatta ‘teröristlerin çıkarına olacak eylemlerde bulunduğunun’ altını çizdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.