Suriye’nin Dera bölgesinde teröristlere ağır darbe

  • 23 Eylül 2016
  • 805 kez görüntülendi.
Suriye’nin Dera bölgesinde teröristlere ağır darbe

Suriye’nin Dera eyaletinde içlerinde elebaşların da olduğu bazı teröristler öldürüldü.

Lübnan el’Ahd sitesine göre, Dera eyaleti çevresinde en’Nusra ve DAİŞ tekfirci örgütlerin elebaşlarının toplanma yerlerinde bir bombanın patlaması sonucu 12 teröristin öldüğü anlaşılıyor.

Diğer taraftan Hama’da Şam Fetih Cephesi adlı terör örgütüne düzenlenen saldırıda 56 teröristin tutuklandığı anlaşılıyor.

Suriye’den alınan bir başka habere göre, Suriye ordusunun, Deyruz Zur askeri havaalanını kontrollerine geçirmek isteyen tekfircilerin girişimini geri püskürttüğü anlaşılıyor.

SANA’ya açıklamasında askeri kaynak hava güçlerinin ve topçu birliklerinin desteği ile Hama kırsalında önemli başarılar kaydeden ordu birliklerinin Meardes ve civarına ilaveten Suran, Tıybat el İmam, Btayş, Zellakiyat, Tel Dveyr, Atşan, Skeyk ve Mean’ın kuzeyinde ‘Fetih Ordusu’na ait teröristlerin mevki, siper, araç ve karargahlarını muhtevalarıyla imha ettiklerini belirtti.

Meardes Beldesi civarına düşen ve beldeye bakan tepenin ordunun kontrolüne geçtiğini ifade eden kaynak; söz konusu operasyonlarda aralarında yabancı ve saha komutanlarının bulunduğu yüksek sayıda teröristin etkisiz hale getirildiklerini kaydetti. Kaynak bir kısmı ağır silahlarla donatılmış, bir kısmı da cephane taşıyan yine birçok aracın yükleriyle birlikte imha edildiklerini söyledi.

Askeri kaynak hava güçlerinin Homs kırsalının doğusu ve kuzeyinde IŞİD ve Nusra Cephesine karşı operasyonlarını sürdüren hava güçlerinin Teyr Mala, Telbise, Resten, Kiysin, Savvana ve Tedmur’un doğusunda teröristlerin karargahlarını, cephaneliklerini ve ağır silahlarla donatılmış araçlarını imha ettiklerini aktardı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.