Suriye’nin doğusunda 5 bin kilometre karelik bir alan işgalden kurtarıldı

  • 31 Mayıs 2017
  • 992 kez görüntülendi.
Suriye’nin doğusunda 5 bin kilometre karelik bir alan işgalden kurtarıldı

Suriye ordu birlikleri ve müttefik güçlerinin “Büyük Şafak” harekatının ilk aşamasında ülkenin doğusunda 5 bin kilometre karelik bir alan IŞİD’in işgalinden kurtarıldığı bildirildi.

Suriye ordusundan bir komutan yaptığı açıklamada, ordunun Hneyfis fosfat yatağının bulunduğu bölgedeki operasyonu tamamladığını belirterek, “El-Barda, el-Basiri ve Hneyfis’e 10 kilometre mesafedeki el-Ulyaniya köyleri özgürleştirildi. El-Ulyaniya köyü kontrol altına alındıktan sonra Palmira’ya giden yol ulaşıma açıldı” dedi.

Büyük Şafak operasyonunun ilk aşamasında hedefe ulaşıldı: Palmira-Şam yolunda güvenlik sağlandı, Hneyfis’teki fosfat ocakları ve fabrikaları üzerinde kontrol sağlandı. Operasyon sonucu IŞİD’in Şam-Humus yolu üzerindeki kontrolünün yarı yarıya azaldığını dile getiren Suriyeli komutan, “Ayrıca ABD ve Ürdün’ün Doğu Kalamun destekli güçleri kuşatma altına alındı” ifadelerini kullandı.

Büyük Şafak operasyonu, Suriye ordu birlikleri ve silahlı güçlerinin bu ülkedeki krizin başından beri en büyük operasyon sayılıyor.

Operasyonda Suriye’in doğusundaki 13 bin kilometre karelik alan aşama aşama IŞİD teröristlerinin işgalinden kurtarılması planlanmıştır.

Bu arada Suriye ordusunun çok sayıda askeri güç ve teçhizat ve de zırhlı araçları, Dera bölgesine El-Menişe mahallesi ve diğer noktaların geri alınmasında kullanılmak üzere gönderdiği bildirildi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.