Suriye’nin güneyinde 90 köy ve belde, ulusal uzlaşmaya katıldı

  • 10 Temmuz 2018
  • 1.670 kez görüntülendi.
Suriye’nin güneyinde 90 köy ve belde, ulusal uzlaşmaya katıldı

Suriye’nin güney batısında ateşkese katılan köy ve belde sayısı 90’a yükseldi.

İRNA’nın haberine göre, Rusya Savunma Bakanlığı’na bağlı Humeymim üssündeki Barış Merkezi yaptığı açıklamada, Dera vilayetinde 75 köy ve kasaba ve Süveyda’da da 15 köy ve beldenin ateşkese katıldığını duyurdu.

Öte yandan, Dera kırsalında silah bırakma ve ulusal uzlaşmalara katılma icraatları kapsamında Suriye ordu birlikleri bugün Dera kırsalının güney batısında yer alan Tel Şhab Beldesi ve Zeyzun Köyüne halkın yoğun ilgisi ve coşkusu ortamında girdi.

Askeri bir kaynak SANA’ya açıklamalarında ordu birliklerinin Dera Kentinin 20 km güneybatısında yer alan Zeyzun Köyünün yanı sıra yine Dera Kentinin 17 km güneybatısında yer alan Tel Şhab Beldesine girdiklerini aktardı.

Kaynak Ürdün sınırlarına yakın düşen söz konusu belde ve köyde vatandaşların ordu birliklerini büyük bir coşku ve sevinçle karşıladıklarını ifade ederken, uzman birliklerin belde ve köyde teröristlerin özel ve kamu mülklere yerleştirdikleri bomba düzenekleri ve mayınları temizleme operasyonu başlattıklarını kaydetti.

Askeri kaynak ordu birliklerinin Dera’nın güneybatısı ve Ürdün sınırları boyunca terörden kurtarılan bölgelerde konuşlanma ve güvenliği sağlama operasyonlarını sürdürdüklerini söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.