Suriye’nin güneyinde ABD ve İsrail menşeli füzeler bulundu

  • 05 Temmuz 2018
  • 1.789 kez görüntülendi.
Suriye’nin güneyinde ABD ve İsrail menşeli füzeler bulundu

El-Alem’in haberine göre, Suriye birlikleri ülkenin güneyinde yer alan Dera’nın çevresinde ABD, Batılı ülkeler ve İsrail yapımı çok sayıda silah ve füze ele geçirdi.

Suriyeli bir subay bugün el-Alem’e yaptığı açıklamada, Suriye birlikleri ile Dera’nın kırsalında çıkan çatışmalarda çok sayıda teröristin etkisiz hele getirildiğini bildirdi.
Öte yandan Suriyeli askeri bir kaynak SANA muhabirine açıklamalarında Humus kırsalının kuzeyi Huvla bölgesinde devam eden arama tarama operasyonları sırasında muhtelif tür silahlar ele geçirdiklerini belirtti. Kaynak ele geçirilen silahların arasında uzun namlulu otomatik savaş silahları, orta ağır silahlar, bomba düzenekleri, anti zırh roket ve mayınlar, bomba düzenekleri ve muhtelif tür silahlar için bol miktarda mühimmat bulunduğunu kaydetti.
Suriye ordu birlikleri ayrıca Humus kırsalının kuzeyi Telbise’nin doğusu Saen ve Havş Haco beldelerinde dün yine teröristlerin yok edilmeden önce kullandıkları tünel şebekeleri ele geçirmiş, bu tüneller içinde farklı tür bomba düzenekleri bulmuşlardı.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.