Suriye’nin Homs kenti valisi: Uzlaşma Üç Süreçle Hayata Geçirilecek

  • 08 Aralık 2015
  • 836 kez görüntülendi.
Suriye’nin Homs kenti valisi: Uzlaşma Üç Süreçle Hayata Geçirilecek

Homs Valisi Telal el Berazi Homs Kentinin Vaer Semtinde üstüne anlaşılan uzlaşmayı hayata geçirme çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Bugün SANA’ya açıklama yapan Vali Berazi; Vaer Semtinde bulunan tüm silahlıların silahlarını teslim etmeleri ve semtin tamamen terörden temizlenmesiyle birlikte devlet daireleri ve kurumlarının yeniden semtte faaliyetlerine başlamasını hedefleyen çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Vali Berazi uzlaşma noktalarının tespit edilmesi ardından 15 günden ibaret ilk sürecin başlatıldığını ifade ederken, bu süreçte ateşkesin sağlanması ve semte gıda maddelerinin geçirilmekte olduğunu ifade etti. BU süreç içinde ayrıca ilgili komitelerin kaçırılan ve rehine alınanların aynı sıra göz altına alınanların durumunu inceleyeceklerini söyleyen Berazi, semtte bulunan ‘radikal silahlıların’ ilk grubunun bu hafta sonlarında semt dışına çıkmalarının beklendiğini açıkladı.

Vali Berazi semtten çıkmak yada teslim olmak isteyen ‘silahlılara’ bu konuda fırsat verildiğini belirtirken, semtten çıkacak silahlılara sadece hafif silah taşıma izni verileceğini, diğer tüm silahlarını teslim edeceklerini söyledi.

Uzlaşmanın ikinci sürecinde ailelerine ve normal yaşamlarına dönmek isteyen ‘silahlıların’ kanuni durumlarının yeniden düzenleneceğini ifade eden Berazi; ikinci ve üçüncü süreçte semt ahalisinin evlerine dönmeye ve devlet dairelerinin hizmete başlayacağını söyledi. Beraz üçüncü sürecin sonunda Vaer Semtinin terör ve teröristlerden tamamen arınmış olup devletin kontrolü ve idaresinde olacağını sözlerine ekledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.