Suriye’ye dayatılan terörizm faciasının asıl kurbanları çocuklar

  • 28 AÄŸustos 2016
  • 902 kez görüntülendi.
Suriye’ye dayatılan terörizm faciasının asıl kurbanları çocuklar

Suriye halkı ve hükümetine karşı dayatılan tekfirci terör örgütlerinin asıl kurbanları Suriyeli çocuklardır. Çocuklar savaş çıkarma ve sürdürmekten sorumlu olmadıkları halde bütün halk kesimlerinden daha fazla insani faciaya mahkûm edilmektedirler.

UNICEF Ä°cra Müdürü Anthony Like Halebdeki insani vahim durumdan endiÅŸe duyduklarını belirterek, Temmuz Ayının baÅŸlarından itibaren 100 bin Suriyeli çocuÄŸun Haleb’in doÄŸu bölgesinde savaÅŸ ÅŸartlarına tutsak olduklarını ve 35 bini aÅŸkın insanın da Halebin batı bölgesinden göç ettiklerini söyledi.

Suriye Mart 2011de diÄŸer Arap ülkelerindeki halk kitlelerinin demokratik talepleri elde etmek için baÅŸlattığı gösteri yürüyüşlerinin benzerine tanık oldu. Ancak suriye’deki halk itirazları, diÄŸer Arap ülkelerindeki halk direniÅŸ ve kıyam hareketlerinden iki açıdan farklılık gösterdi. Bunun nedeni Batı Asya’daki Suriye’nin coÄŸrafi ve siyasi konumunun farklı olmasıydı.

Suriye, Filistin topraklarını iÅŸgal eden ırkçı ve terörist Ä°srail rejimiyle Irak ve Ãœrdün ve Türkiye ile Lübnan’ın komÅŸusu ve Akdeniz kıyıdaşı bir ülkedir. Suriye ve komÅŸusu ülkeler bölgesel güçlerle küresel güçlerin denetimi ve çıkar çatışmalarının odağıdır. Suriye’nin batı Asya’daki önemi, coÄŸrafi konumu kadar önemlidir. Suriye’nin Golan tepeleri Siyonist rejimin iÅŸgali altındadır. Suriye ayrıca 40 yıldan beri 600 bini aÅŸkın Filistinli mültecilere ev sahipliÄŸi yapıp, gerici ve Siyonist rejimle uzlaÅŸan iÅŸbirlikçi Arap rejimlerine raÄŸmen anti Siyonist direniÅŸ cephesinin belkemiÄŸi olarak varlığını ve iktidarını sürdürmeye çalışmaktadır. Amerika Türkiye hükümetini kullanarak, Suriye hükümetini ve BeÅŸar Easd’ı insanlık düşmanı Siyonist Ä°srail rejimiyle uzlaÅŸtırmaya çalıştı. Fakat bu komplosu suya düştü. Suriye hükümetinin ayrıca Lübnan’ın Siyonist rejimce iÅŸgaline son vermek için Lübnan Ä°slami direniÅŸ hareketi Hizbullah ile Lübnan halkıyla ordusuna askeri ve lojistik destek verdi. Bu nedenlerden ötürü Suriye halkının protesto gösterileri kana bulanıp hedefinden saptırıldı. Amerika ile Ä°ngiltere ve Fransa liderliÄŸindeki NATO ittifakı, Türkiye hükümeti, dikta ve kabile düzenini ayakta tutan Suudi Hanedan rejimi, katar emirliÄŸi ve ırkçı Ä°srail rejimi, ilkin sözde özgür Suriye ordusu ve ardından selefi Vahhabi canavar terör örgütlerini kullanıp Suriye topraklarını uluslararası bir savaÅŸ alanına dönüştürdüler. Bu savaÅŸ 65. Ayını doldururken güzeli Suriye ÅŸehirlerinin çoÄŸu harabeye çevrilip, medeniyeti ve tarihi eserleri yok edilmektedir. Suriye’nin ekonomik ve toplumsal hayat altyapıları imha edilmiÅŸtir. 11 milyonu aÅŸkın Suriyeli mazlum halk ülke içinde avare ve mülteci duruma düşürülmüştür. Yüz binlerce Suriyeli sivil kadın erkek ve çocuk ile asker ve güvenlik güçleri ÅŸehit edilip yaralanmıştır. Artık ÅŸehirler yaÅŸanılacak yerlerden çıkarılmıştır. Suriye halkına dayatılan terörist saldırılar ve yıkımla katliamlardan en fazla etkilenen ve gelecekleri kararan, ağır ruhi bunalım geçiren masum çocuklardır. Suriye’de yaÅŸayan Filistinli mültecilerle direniÅŸ teÅŸkilatları tekfirci terör örgütlerinin saldırısına uÄŸrayıp, katliamdan geçirildiler ve Suriye’den kaçmaya ve yeni göçe zorlandılar.

Günümüzde Suriyeli çocuklar ülke içinde ve dışında mülteci durumuna düşüp, açlık, susuzluk, hastalık, ilaçsızlık, sağlık hizmetlerinden yoksun, tekfirci teröristlerin saldırı, tecavüz, köleleşme ve taciz ile katliam tehditleri altında dehşet içinde yaşamaktadırlar. Gelecekte Suriye terör örgütlerinden temizlense de milyonlarca çocuk, savaşın yıkıcı etkilerinden, ruhi ve psikolojik travmalarından kurtulamayacak. Suriyeli çocuklar yıkılıp yakılan evler ve binalarda, Anne ve babasız yetimler olarak yaşama zorunda kalacak ve eğitim ile sağlıklı hayat şartlarından mahrum bırakılacak. Çağımızda emperyalist ve militarist Batılı güçler hedef ülkelerde İnsan hakları ihlallerinden söz ettikleri halde, niçin destekledikleri işbirlikçi dikta ve halk düşmanı baskıcı rejimlerle terör örgütlerinin Suriye ile Yemen gibi ülkelere dayattıkları savaş ve katliamlardan ve katledilen çocuk haklarından söz etmiyorlar.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.