Suriye’yi Viran Eden Katar’dan İlginç Çıkış

  • 07 Nisan 2019
  • 1.256 kez görüntülendi.
Suriye’yi Viran Eden Katar’dan İlginç Çıkış

Katar Emiri Temim Bin Hamd Al’Sani, dış güçlerin müdahalelerinin Suriye, Yemen ve Libya’da durumu daha da karmaşık hale getirdiğini söyledi.

Katar Emiri, Doha’da yaptığı açıklamada, bölgedeki dış güçlerin varlığının bölgenin güvenliğini ve istikrarını tehdit ettiğini belirterek bölge ülkelerinin dış güçlerin müdahalelerinden kurtulması gerektiğini söyledi.

Katar Emiri, BM Güvenlik Konseyi’nde veto hakkına sahip ülkelerin konumunu da eleştirerek bu durumun zayıf ülkelerin aleyhinde  olduğunu belirterek, BM’nin bağımsız ve zayıf ülkeleri desteklemek yerine  bu veto hakkıyla onlar aleyhinde  rol oynadığını söyleyerek bu sürecin onların insan haklarını ihlal etmelerini teşvik ettiğinin altını çizdi ve ‘Bunun en bariz örneğinin de ırkçı İsrail’in Kudüs ve Golan Tepeleri’ndeki işgalci varlığının ABD tarafından desteklenmesidir” dedi.

Katar Emiri, terör rejimi İsrail’in işgalindeki olan Kudüs ve Golan Tepeleri’nin işgalci rejiminin hakimiyetine verilmesinin asla kabul edilemez olduğunu belirterek Amerika ve benzeri ülkeleri eleştirdi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı Trump, 25 mart tarihinde yaptığı açıklamada, BM güvenlik konseyinin kararlarını ihlal ederek terör rejimi İsrail’in Golan Tepeleri’nde hakimiyetinin resmiyette tanındığını bildirmişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.