Suudi Arabistan Güçleri Hudeyde’de Sivilleri Vurdu

  • 22 Eylül 2018
  • 1.342 kez görüntülendi.
Suudi Arabistan Güçleri Hudeyde’de Sivilleri Vurdu

Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin başını çektiği koalisyon güçlerinin Yemen’in Hudeyde eyaletine bağlı Huha kentine saldırısı sonucu 18 balıkçı yaşamını yitirdi.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Hudeyde’ye bağlı Huha kenti sularına açılan 19 balıkçı Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne bağlı güçlerin saldırılarının hedefi oldu.

Saldırıda 18 balıkçı yaşamını yitirirken, 1 balıkçı da sağ kurtuldu.

Öte yandan, Yemen Ordusu’na bağlı askeri birlikler ile Halk Komiteleri dün Suudi Arabistan’ın Asir eyaletinde yer alan Zahran bölgesindeki üssü füzelerle vurdu.

İRNA’da yer alan haber göre, Yemen Ordusu’na bağlı askeri birlikler ile Halk Komiteleri, Suudi rejiminin Asir’deki üssünü Bedr1 füzeleriyle hedef aldı.

Haberde, Suudi rejimi savaş uçaklarının dün gece Hudeyde eyaletinin El-Derihmi kasabasına düzenlediği saldırıda iki sivilin hayatını kaybettiği aktarılırken, Beyda iline yönelik saldırılarda aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 11 sivilin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Bunun yanı sıra, Uluslararası Çocukları Kurtarın Vakfı, Yemen’de 500 bin çocuğun daha açlıkla yüzyüze olduğunu açıkladı.

Vakıf, söz konusu tehlikenin sebebini ise Hudeyde’ye yönelik Suudi ve BAE saldırıları sonucu yaşanan gıda eksikliği ve gıda fiyatlarının yükselmesi olarak açıkladı.

Koalisyon güçleri 13 Haziran’da Hudeyde limanı ve kentini işgal etmek için başlattıkları saldırılara geçtiğimiz günlerde yeniden hız vermişti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.